Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Olympijský festival v Brně pojme více než třicet sportů. Přiblíží biatlon, připomene Nagano

V pátek 9. února přivítá areál brněnského Olympijského festivalu v pavilonu "Z" první návštěvníky. Organizátoři pro ně připravují nabídku více než třiceti sportů, mezi nimi třeba biatlonu. Na vlastní kůži si budou moci zájemci vyzkoušet třináct zimních olympijských sportů, dva z letní olympiády a šestnáct dalších neolympijských sportů. A vzpomínat se bude na dvacet let starý legendární triumf českých hokejistů v Naganu.

Projekt olympijského parku v Brně
zdroj: olympijskeparky.cz

Akce navazuje po čtyřech letech na projekt Olympijského parku v Praze na Letné, do Brna zavítá poprvé. "Olympijské hry jsou vrcholem sportovního života. Festival přiblíží Brňanům i lidem ze širokého okolí na dosah zimní hry v Pchjongčchangu. Brněnské výstaviště nabídne neopakovatelnou atmosféru," uvedl primátor Petr Vokřál.

Kromě fandění českým olympionikům budou mít návštěvníci dostatek příležitosti ke sportování. Veškeré vybavení si mohou zapůjčit přímo v areálu. K dispozici budou běžecké tratě s výukou správného mazání lyží, snowpark, pumptracková dráha, biatlonová střelnice, mobilní skokanský můstek K-4, trenažér pro jízdu na saních a ledová plocha pro jízdu na skeletonu a dvojbobu, rychlobruslení a na příznivce volného bruslení čekají stovky metrů ledových cestiček.

Součástí programu budou autogramiády současných i bývalých hráčů hokejové Komety a exhibiční krasobruslařská vystoupení. "Počítám s tím, že se na kluzišti představím v exhibičním vystoupení a také si zabruslím s veřejností," řekla ambasadorka projektu Eliška Březinová po návratu z krasobruslařského mistrovství Evropy v Moskvě, kde skončila dvanáctá.

V "Raškův den" 11. února se bude slavit padesát let od vítězství tohoto českého skokana na lyžích na olympijských hrách 1968 v Grenoblu. Z Prahy přímo k pavilonu "Z" přijede speciální "Raška vlak" se sportovci a hosty. Jedním z nich bude Raškův vnuk Jan Mazoch. V tento den se také uskuteční závod v zimním triatlonu.

Paralympijský den v Brně bude 21. února prezentovat sporty pro handicapované, o den později se uskuteční workshop s mistrem světa v běhu na lyžích Martinem Koukalem na téma Jak si připravit lyže. Vyvrcholením brněnského festivalu bude 22. února celodenní program na téma Nagano 1998 - dvacet let od zisku hokejového zlata.

Zdroj
ČT sport, ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články