Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Je libo curling, pumptrack nebo sněžnice? Olympijské parky se otevřou za 101 dnů

Do startu olympijských her v Pchjongčchangu zbývá přesně 101 dnů. A totožný čas se odpočítává i do slavnostního otevření olympijských parků v Ostravě a v Brně. Do metropole Moravskoslezského kraje projekt zavítá už podruhé, v centru té jihomoravské půjde o premiéru. Od 9. do 25. února tu budou moci zájemci navštívit řadu sportovišť a vyzkoušet tradiční i spíše okrajové sporty.

Projekt olympijského parku v Brně
zdroj: olympijskeparky.cz

Centrem ostravského parku bude Ostravar Aréna. Program olympijského parku zasáhne také do čtyř lyžařských středisek v Jeseníkách a Beskydech - Bílé, Karlova, Kopřivné a Mostů u Jablunkova. V Brně vyroste soubor sportovišť v Pavilonu Z a jeho okolí na Výstavišti Brno.

Na sestavení programů obou parků se podílí jednotlivé sportovní svazy zimních olympijských i neolympijských sportů a regionální kluby. "S jednotlivými kluby připravujeme opravdu atraktivní program, v němž nebudou chybět ukázky jednotlivých sportů, exhibice nebo nábory do přípravek," řekl místopředseda Českého olympijského výboru Libor Varhaník, který má projekt Olympijské parky na starosti.

"Fanoušci si budou moct vyzkoušet spoustu zimních sportů - od hokeje, curlingu přes skoky na lyžích na mobilním skokanském můstku, pumptrackovou dráhu, k dispozici bude snowpark. Chybět nebudou ledové cestičky, tudíž si na své přijdou také bruslaři," dodal.

Biatlonová střelnice i kurzy krasobruslení

Na programu budou mimo jiné otevřené tréninky extraligových hokejových mužstev. Pro milovníky běžeckého lyžování budou připraveny několik metrů široké tratě, chybět nebude tým servismanů, který se postará o správné namazání lyží. K dispozici bude biatlonová střelnice, kde si mohou zájemci vyzkoušet střelbu z laserových malorážek. Chybět nebudou ani kurzy krasobruslení nebo exhibice short tracku.

V olympijských parcích bude možnost seznámit se i s netradičními sporty, jako jsou kiting, ledolezectví, saně, skialpinismus či sněžnice.

"Pro děti ze škol z hostujících měst a regionů bude připraven bohatý dopolední program a chybět samozřejmě nebudou velkoplošné obrazovky, na nichž budou moci návštěvníci sledovat přímé přenosy ze ZOH v Pchjongčchangu," dodal Varhaník.

Organizační výbor zároveň spustil nábor dobrovolníků. Pro zajištění dění v každém parku jich hledá tři sta. Zájemci se mohou hlásit prostřednictvím on-line formuláře na oficiálních webových stránkách projektu.

Zdroj
ČOV

Hlavní zprávy

Nejčtenější články