Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
RunCzech 2024

Velký čtvrteční souhrn: Vadlejchovi chyběly k bronzu čtyři centimetry

Oštěpařská soutěž mužů české výpravě medaili nepřinesla. Jakub Vadlejch skončil těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě. Další finálovou účast zajistili Petr a Martin Fuksové, kteří v kategorii C2 na 500 metrů obsadili sedmé místo. Na Stade de France absolvoval běh v opravách na trati 800 metrů Jakub Dudycha, ale neuspěl. Své vystoupení má za sebou také taekwondistka Dominika Hronová, která vypadla už v prvním kole. 

Jakub Vadlejch
zdroj: Reuters

Vadlejch bez medaile, chyběly čtyři centimetry

Český oštěpař poslal oštěp do vzdálenosti 88,50 metru. V novém olympijském rekordu 92,97 m zvítězil Pákistánec Aršad Nadím. Medaile se rozdávaly i jinde: Letsile Tebogo překvapivě porazil americké favority na dvoustovce. Světový rekord překonala i překážkářka Sydney McLaughlinová-Levroneová.

Pětibojařka Novotná drží po kvalifikaci šermu výborné 4. místo

Skvělý vstup do moderního pětiboje zaznamenala česká reprezentantka Veronika Novotná, která v úvodní kvalifikaci šermu skončila na čtvrtém místě s bilancí 22 výher a 13 porážek a má ideální pozici do bojů o finále. Osmnáctiletá Lucie Hlaváčková obsadila 25. místo. Naopak se nedařilo mužům. Martin Vlach obsadil 32. pozici a Marek Grycz dokončil ještě o dvě místa níže.  

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Pětibojaři Vlach i Grycz byli po šermu zklamaní
Dostupnost videa skončí: 11.08.2024 15:59

Bratři Fuksové obsadili sedmou příčku

O tři místa si vylepšili své maximum z předchozích Her v Tokiu. Martin a Petr Fuksové v deblkanoi na 500 metrů splnili svůj vytyčený cíl, účast ve finále, a v něm porazili jednu loď. Obsadili celkově sedmou příčku. Vyhráli Číňané Liou Chao, Ťi Po-wen.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Bratři Fuksové: Jsme hodně spokojení. Kluci jsou extrémně rychlí
Dostupnost videa skončí: 11.08.2024 14:00

Golfistky jsou v polovině olympijského turnaje

Po druhém kole olympijského turnaje golfistek je ve vedení Švýcarka Morgane Metrauxová. Sára Kousková a Klára Davidson Spilková se dělí o 45. místo.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kouskové se ve druhém kole nedařilo, Spilková se drží v páté desítce
Dostupnost videa skončí: 11.08.2024 18:34

Dudycha v opravách na 800 metrů neuspěl

Doběhl vyčerpaný na sedmé příčce ve svém běhu. Jakub Dudycha nepostoupil z oprav v běhu na 800 metrů, čas 1:49,94 mu dveře do olympijského semifinále neotevřel. V dopoledním programu se událo i jedno překvapení, když do finále štafet na 4x100 metrů nepostoupili Jamajčané. Rozběhy ovládli v obou kategoriích Američané.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Dudycha: Chtěl jsem zrychlit, ale tělo mě nepustilo
Dostupnost videa skončí: 11.08.2024 12:38

Voneš je dvanáctý po dvou disciplínách omnia

Dráhař Jan Voneš obsadil 12. místo v omniu. Zvítězil Francouz Thomas, druhý byl Portugalec Leitao, třetí Belgičan Van den Bossche.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Voneš: Spokojenost. Splnil jsem si svoje
Dostupnost videa skončí: 11.08.2024 20:24

Taekwondistka Hronová prohrála v prvním kole

První duel olympijského turnaje taekwondistek ve váze do 57 kilogramů prohrála Dominika Hronová. V prvních dvou kolech nestačila na výše nasazenou Kanaďanku Skylar Parkovou po výsledcích 2:6 a 3:4, a třetí kolo už tak nenastalo. Hronová na olympiádě končí, protože její soupeřka ji následně do oprav nevytáhla. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Záznam osmifinále taekwondistek Parková – Hronová
Dostupnost videa skončí: 15.08.2024 09:05

Van Rouwendaalová má druhé olympijské zlato v dálkovém plavání

Desetikilometrový závod v dálkovém plavání v Seině vyhrála Nizozemka Sharon van Rouwendaalová a získala třetí olympijskou medaili po zlatu z Ria de Janiero a stříbru z Tokia. O cenné kovy se ve více než dvouhodinovém závodu bojovalo ve tříčlenné vedoucí skupině, pro stříbro si doplavala Australanka Moesha Johnsonová, pro bronz Italka Ginevra Taddeucciová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr plaveckého závodu žen na 10 km
Dostupnost videa skončí: 15.08.2024 09:20

Watson překonal světový rekord v lezení na rychlost

Premiérové olympijské zlato v lezení na rychlost získal na Hrách v Paříži Veddriq Leonardo z Indonésie. Druhý skončil Wu Pcheng z Číny. Ale publikum nadchl bronzový Američan Sam Watson, který rychle zažehnal zklamání ze semifinále a v souboji o bronz zaznamenal čas 4,74. Vlastní dosavadní maximum vylepšil o pět setin.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Záznam lezení na rychlost mužů
Dostupnost videa skončí: 15.08.2024 12:35
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články