Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Taekwondistka Hronová prohrála v prvním kole na body s Parkovou a vypadla

Obstarala debut českého taekwonda na olympijských hrách, ale v prvním kole neuspěla. Dominika Hronová prohrála ve váze do 57 kilogramů s Kanaďankou Skylar Parkovou na body. Parková ještě mohla Hronovou poslat do oprav, pokud by postoupila do finále. To se ale nestalo a česká taekwondistka na Hrách končí. V Paříži se ještě představí Petra Štolbová v sobotní kategorii nad 67 kg. Tuzemské barvy jsou pod pěti kruhy zastoupeny poprvé od premiéry tohoto sportu na olympiádě v roce 2000 v Sydney.

Taekwondistka Dominika Hronová (v modrém) v duelu se Skylar Parkovou
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

"Jsem spokojená se svým výkonem. Zažila jsem takovou atmosféru vůbec poprvé, třeba s Evropskými hrami se to nedá vůbec srovnat. Zvládla jsem to docela dobře. Nějaké chybičky tam byly, kdy soupeřka skórovala, ale to už se holt stává," řekl Hronová České televizi. 

Hronová v úvodním kole na čtvrtou nasazenou Kanaďanku nestačila a prohrála ho 2:6. Ve druhém Češka dlouho vedla, avšak bronzová z MS 2019 Parková bodovaným kopem na hlavu 12 sekund před koncem skóre obrátila na 4:3 a třetí kolo nedopustila. Změnu nepřinesla ani trenérská výzva reprezentačního kouče Viktora Jankovského.

Nejlepším výsledkem pětadvacetileté Hronové jsou dvě pátá místa na kontinentálním šampionátu, loni získala bronz na Evropských hrách v Krakově. Do Paříže se dostala po přerozdělení kvót, na březnovém kvalifikačním turnaji v Sofii skončila třetí a přímý postup jí unikl.

Kategorii do 57 kg ovládla při svém olympijském debutu korejská reprezentantka Kim Ju-čin. Třiadvacetiletá taekwondistka porazila ve finále jasně na body loňskou mistryni světa Nahíd Kíjaníčandéovou z Íránu. Mezi muži do 68 kg obhájil zlato z Tokia Uzbek Ulugbek Rašitov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články