Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Orientační běh na olympiádě v Liberci patřil mladým sportovcům z Prahy

Sportovní mládežnická výprava Prahy vybojovala na Olympiádě dětí a mládeže dva cenné kovy z orientačního běhu. Zlato získal v kategorii starších chlapců Daniel Bolehovský, Vílém Štrait si v mladší kategorii doběhl pro bronz.

Závody v orientačním běhu na Olympiádě dětí a mládeže 2019
zdroj: Olympic.cz

Bolehovský navázal v orientačním běhu na rodiče, Štrait se mu věnuje po vzoru své maminky. "Trénovat jsem začal, když mi bylo šest," řekl Bolehovský.

"Už před olympiádou jsem si dost věřil. Na posledních závodech jsem běžel dobře a tušil jsem, že by to mohlo dobře dopadnout. Jednou jsem sice špatně odbočil, když jsem vběhl do slepého úseku a musel jsem se vracet, to ale vlastně nebyl moc velký problém," uvedl po závodě, který ovládl o více než minutu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jedním z nejdramatičtějších závodů prvního dne byl sprint v orientačním běhu

"Vilém je moc šikovný, věřili jsme, že nějaká medaile by mohla vyjít. Ale jsme moc rádi, že všechny naše děti trasu zvládly a bez větších komplikací závod dokončily. Přeci jen je to pro ně mimořádný zážitek, jsou tady pod tlakem a sbírají nové zkušenosti," hodnotila trenérka Jarmila Němečková.

V kategorii mladších dívek uspěla 10. místem Pavlína Malečková. Na dělené jedenácté pozici skončila Eva Baldriánová. Mezi staršími dívkami nejrychleji doběhla Pavla Šimšová na dvanáctém místě.

Zdroj
ČT sport, olympic.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články