Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

V Liberci startuje Olympiáda dětí a mládeže. Je to nejlepší propagace sportu, uvedl Půta

Po devíti letech se vrací Olympiáda dětí a mládeže do Libereckého kraje. Na sportovištích v Liberci, Jablonci a Bedřichově se bude soutěžit celkem v 19 sportech a 65 disciplínách. Vedle tradičních odvětví jako jsou atletika, plavání, volejbal nebo fotbal, vypsali pořadatelé soutěž mimo jiného také v letním biatlonu. Přímé přenosy sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od neděle do čtvrtka.

Dětské závody
zdroj: ČT4

Na letošní dětskou olympiádu je přihlášeno více než 3300 mladých sportovců a mezi nimi může být další Ester Ledecká, Markéta Davidová, Kateřina Siniaková nebo Jiří Veselý. Právě tito seniorští reprezentanti napříč nejrůznějšími sporty prošli v minulosti zimní či letní olympiádou mládeže.

"Když jedeme na olympiádu (dospělých) a je plné letadlo sportovců, tak se vždy zeptáme: 'Ruku nahoru, kdo z vás někdy soutěžil na olympiádě dětí a mládeže?' A dřív, třeba před deseti lety, to bylo pár rukou, ale teď už je to většina," řekl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

"Dětský sport je budoucnost. Z dětských olympiád rostou noví reprezentanti, noví sportovci pro příští olympiády a já věřím, že i v Liberci potkáme některé z budoucích reprezentantů. Myslím, že je to také propagace zdravého životního stylu," navázal na Kejvala hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Je nám líto, video expirovalo.
Martin Půta láká na Olympiádu dětí a mládeže

"Dnes si hodně stěžujeme na to, že děti koukají do telefonů, tabletů, počítačů a málo sportují. Tak tady budou mít nejlepší reprezentanty z jednotlivých krajů, budou se moct jít podívat na jednotlivé disciplíny. Je to poslední školní týden, abychom oslovili všechny školy, aby se na sportoviště přišli podívat. Myslím, že je to nejlepší propagace sportu jako takového," dodal Půta.

Česká televize nabídne prostřednictvím ČT sport a webu ctsport.cz kontinuální vysílání z Olympiády dětí a mládeže. Program ODM odstartuje slavnostním zahájením v neděli od 17 hodin, soutěžit se pak bude od pondělí do čtvrtka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články