Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Judista Musil vypadl ve 2. kole, zlato má Korejec Kim Če-pom

Londýn - Český judista Jaromír Musil vypadl ve druhém kole olympijského turnaje po prohře na ipon s Moldavanem Sergiem Tomou. Turnaj ve váhové kategorii do 81 kg nakonec ovládl korejský judista Kim Če-pom. V ženské kategorii do 63 kg zvítězila Slovinka Urška Žolnirová.

Při své premiéře na hrách skončil Musil hned v prvním zápase na ipon s Moldavanem Sergiem Tomou. Závodník Sokola Vršovice, který měl v prvním kole volný los, se do výsledků zapíše mezi poražené bez umístění.

Musil byl v souboji s Tomou stále v defenzivě. Rozhodčí mu nejprve dali trest za pasivitu, pak ještě na poslední chvíli odvrátil hrozbu iponu, ale minutu a půl před koncem jej už Moldavan povedeným chvatem z výšky hodil na záda a pro Musila olympiáda předčasně skončila.

Turnaj nakonec vyhrál korejský judista Kim Če-pom, když ve finále oplatil prohru z Pekingu Němci Olemu Bischofovi. Bronzové medaile získali Rus Ivan Nifontov a Kanaďan Antoine Valois-Fortier, jenž tak napodobil svého trenéra Nicolase Gilla, který pro Kanadu získal poslední olympijskou medaili v judu na hrách v Sydney 2000. Kanada dosud v Londýně brala medaile jen ve skocích do vody. 

Korejský judista Kim Če-pom oslavuje zlato
zdroj: ISIFA/EPA autor: Christophe Karaba

Ženskou kategorii do 63 kilogramů ovládla slovinská judistka Urška Žolnirová. Jde o první medaili pro Slovinsko.

První zástupce českého juda na OH Jaromír Ježek v pondělí ve váze do 73 kilogramů skončil na děleném devátém místě s bilancí jedné výhry a porážky. Ve čtvrtek se ve váze do 100 kg představí Lukáš Krpálek, největší česká naděje.

Výsledky juda

Muži do 81 kg: 1. Kim Če-pom (Korea), 2. Bischof (Něm.), 3. Nifontov (Rus.) a Valois-Fortier (Kan.), 5. Nakai (Jap.) a Stevens (USA), 7. Guilheiro (Braz.) a Lucenti (Arg.), ...Musil (ČR) bez umístění.

 Ženy do 63 kg: 1. Žolnirová (Slovin.), 2. Sü Li-li (Čína), 3. Uenová (Jap.) a Emaneová (Fr.), 5. Tsedevsurenová (Mong.) a Jong Ta-un (Korea), 7. Schlesingerová (Izr.) a Willeboordseová (Niz.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články