Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Ježek byl proti Wangovi fantastický, tvrdí Krpálek

Praha/Londýn - Jaromír Ježek na olympijském turnaji podlehl po dramatickém souboji prvnímu muži světového žebříčku Wang Ki-čchonovi. V judu tak zbývají české výpravě už jen dva reprezentanti - Jaromír Musil a Lukáš Krpálek. Ani ten si nevytáhl zrovna nejlehčí los. V osmifinále, do kterého byl nasazen rovnou, se s největší pravděpodobnosti 3. srpna okolo 11:30 hodin SELČ utká s bývalým mistrem světa Takamatsu Anaiem, v případě postupu narazí nejspíše na úřadujícího mistra Rusa Tagira Chajbulajeva. "Radost z toho nemám, los mi nepřál. Stejně se však pokusím," uvedl pro ČT.

Jaromír Ježek proti Wang Ki-čchonovi
zdroj: ISIFA

"Nejdříve se však musím soustředit na první kolo. S Anaiem jsem třikrát prohrál, takže mu mám co vracet. Počtvrté by to bylo dost nepříjemné, dám do toho úplně všechno. Mám k dispozici záznamy našich utkání, takže budu dobře připraven," tvrdí judista kategorie do 100 kg.

Když se po losu dozvěděl, že ho čeká bývalý mistr světa Anai, byl prý naštvaný. "Samozřejmě mě to na začátku štvalo, protože chci hned na první olympiádě udělat výsledek. No a hned na začátku dostanu takového top favorita turnaje. Může se stát, že po prvním zápase hned pojedu domů. Ale budu se snažit, aby se to nestalo," prohlásil Krpálek na dnešní tiskové konferenci v Londýně.

Krpálek pořád dumá nad tím, co na Anaie vymyslí. "Pořád nad tím přemýšlím. Špatně se mi usíná, protože přemýšlím, co budu dělat, jak to budu dělat," přiznal bronzový medailista z loňského mistrovství světa. Taktiku už má ale částečně vymyšlenou. "Půjdu ho zmasakrovat, protože technicky to asi na něj nepůjde. Budu se muset do něj pustit a doufat, že vykysne a pak ho nějak odhodím," věří Krpálek.

Aby se před turnajem odreagoval, chodí fandit jiným sportovcům. "Tam nad judem nepřemýšlím a užívám si to. Mám raději, když mám možnost se takhle rozptýlit. Byl jsem se poprvé v životě podívat na tenis a hned se mi podařilo vidět Federera, Williamsovou, Kvitovou. Měl jsem z toho radost," řekl Krpálek. "Chtěl jsem jít i na basket, ale tam jsem se nakonec nedostal," dodal.

Krpálek měl před startem olympiády problémy se zády. "V tuhle chvíli už to je lepší. Absolvoval jsem tréninkový camp v Polsku a bylo to v pořádku. Do čtvrtka by to mělo vydržet," řekl. Zranění zad ho doprovází už od začátku roku. Dva a půl měsíce nemohl zápasit, čímž přišel o nasazení a na OH dostal špatný los. O víkendu se mu zranění vrátilo, když měnil pneumatiku na motorce. "Čtvrt hodiny jsem se nemohl zvednout. Motorka tak zůstala doma," zasmál se.

Krpálek fandil svému kolegovi do 73 kg Jaromíru Ježkovi. "Korejec byl absolutní špička. Nebyl to jednoduchý zápas a Jaromír podal fantastický výkon. Mohl ho určitě porazit a je škoda, že to nevyšlo," dodal.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články