Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bolt s Blakem: Nejsme normální. Létáme, jsme z vesmíru

Londýn – Usain Bolt ovládl v Londýně všechny sprinterské soutěže, jeho reprezentační kolega mu byl v patách na stovce a ve štafetě si spolu doběhli pro prvenství v novém světovém rekordu. Oba jamajští sprinteři si své úspěchy užívali a nebáli se je glosovat svým specifickým humorem. "Nejsme normální. Běžet (štafetu za) 36 není normální. My létáme. Lidé nám říkají roboti. Ale já říkám ne, my jsme z vesmíru. Spadli jsme z nebe jako Mr. Bean," použil Blake po prolomení hranice 37 sekund přirovnání k úvodu seriálů slavného poplety v podání britského komika Rowana Atkinsona.

Jamajská štafeta
zdroj: Getty Images

"Já jsem z Marsu, protože to opravdu není normální. Jsem zvíře," zakončil Blake výčet přirovnání přezdívkou, s kterou se ztotožňuje. Do kamer také tak rád gestikuluje a vrčí. Bolt je podobným bavičem jako on, ale v sobotu Blakea na oko krotil. "Říkal jsme Yohanovi, že musí přestat takhle mluvit, jinak ho dají do svěrací kazajky," smál se atletický král.

Bolt bude mít na sobotní večer, při kterém dovršil unikátní obhajobu všech tří zlatých medailí z Pekingu, i cennou vzpomínku. Nakonec získal štafetový kolík, který hned po závodě po rozhodčích marně požadoval a po jejich prvotní odmítavé reakci vypadal naštvaně. "Požádal jsem o něj. Původně mi řekli, že mi ho dát nemůžou a podle pravidel ho musím vrátit," vysvětloval Bolt.

Nakonec se ale cenná relikvie k hlavní hvězdě olympiády dostala. "Je to první kolík, který jsem si vzal. Vyfotili jsme se společně, ten obrázek si nechám zarámovat a pod něj si položím ten kolík. Bude mi to připomínat Londýn," popsal své plány Bolt. "Byla to tady zábava s fanoušky. Přijel jsem do Londýna, abych se stal legendou, a jsem legendou. Chci fanouškům poděkovat za podporu."

Jestli bude schopen za čtyři roky v Rio de Janeiru obhájit opět tři sprinterská zlata, zatím netuší. Když vidí mladé talenty jako Blaka, bude to podle něj těžké. "Yohanovi tam bude šestadvacet a bude ve skvělé formě. Já jsem dokázal všechno, co jsem chtěl. Ve třiceti bude těžké dělat velké věci. Já si to teď chci hlavně užít. Právě teď jsem flákač a nemám žádné cíle," dodal Bolt.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články