Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Bolt obhájil i na dvoustovce, trojskoku vládne Taylor

Londýn - Usain Bolt to dokázal. Stejně jako v Pekingu, tak i v Londýně kraloval na obou tratích. Zlato si tedy na Jamajku odveze z běhu na 100 metrů i z dvojnásobné trati. V závěru musel odolávat náporu svého krajana Yohana Blakea, přesto se do cíle dostal nejrychleji a ve svém letošním maximu 19,32.

Usain Bolt
zdroj: ISIFA

Usain Bolt vyhrál na olympijských hrách v Londýně i závod na 200 metrů. Jamajský světový rekordman zopakoval double z Pekingu,zvítězil za 19,32. Předvedl tedy svou nejrychlejší dvoustovku v letošní sezoně. jamajka obsadila kompletně stupně vítězů. na druhém místě skončil Yohan Blake a bronz vybojoval Warren Weir.

Zajímavou zápletku mělo i finále mužského trojskoku. Američan Will Claye skočil druhým pokusem 17 metrů a 54 centimetrů a na dlouhou dobu to byl pokus vedoucí. Pak ale přišel jeho krajan Christian Taylor. Čtvrtým pokusem dolétl na 17 metrů a 81 centimetrů. A právě tento skok byl tím vítězným. Claye se sice ještě čtvrtým pokusem ještě dokázal zlepšit na 17,62, ale to na vítězství nestačilo a skončil stříbrný. Bronz patřil Italovi Donatovi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články