Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Českému skateboardingu roste nová naděje, třináctiletá Žáčková sahá po olympijské kvalifikaci

Tohle jméno si zapamatujte. Třináctiletá Laura Žáčková se blýskla na WST v Římě v závodě Světového poháru ve skateboardingu šestnáctým místem v disciplíně street v konkurenci světové špičky a účastnic olympijských her v Tokiu z roku 2021. Díky postupu do čtvrtfinále může usilovat o kvalifikaci na příští olympiádu v Paříži v roce 2024.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Povedená jízda třináctileté Žáčkové na WST v Římě

Pro Žáčkovou to byl vůbec první závod Světového poháru a ve třinácti letech se jí podařilo postoupit mezi světovou elitu 27 závodnic díky téměř bezchybné jízdě.

V závodě startovalo hned devět olympioniček z Tokia – Roos Zwetslootová, která v Římě postoupila do čtvrtfinále z prvního místa, dále Zeng Wenhui, Margielyn Didalová, Pamela Rosaová, Lore Bruggemanová, Keet Oldenbeuvingová, Mariah Duranová, Asia Lanziová a Charlotte Hymová. První tři závodnice obsadily při premiéře skateboardingu pod pěti kruhy postupně páté, šesté a sedmé místo.

Zajímavostí je, že Žáčková si připsala cenný skalp Didalové, neboť reprezentantka Filipín obsadila v Římě po dvou nepovedených jízdách až 47. příčku.

Žáčková, která se připravuje pod vedením trenéra Jana Bašného, je tak blízko tomu, aby se kvalifikovala na Hry do Paříže. Po WST se představí na domácím Mystic Skate Cupu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články