Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Česká výprava bude na Evropských hrách bez největší hvězdy, Kulhavý nepřijede

Praha – Ve své dosavadní kariéře doposud vyhrál, co mohl. Na zlato z Evropských her si ale Jaroslav Kulhavý bude muset zatím počkat. Český biker totiž na premiéru nové soutěže do Baku nepojede, jelikož si týden před začátkem akce způsobil lehké zdravotní komplikace, kvůli nimž největší hvězda české výpravy musela změnit plány.

Ilustrační foto

Kulhavý se podle vyjádření při tréninku nepříjemně uhodil do kolena, které ho trápilo minulou sezonu. S ohledem na aktuální stav a náročný program, který ho čeká, svůj start v Baku po konzultaci s lékaři a trenérem odvolal.

"Koleno je jen naražené a nemá to souvislost s loňským zraněním, ale při velké zátěži to bolí, takže ho chci nechat odpočinout. Čeká mě teď po dlouhé době jediný volný víkend, potřebuju pořádné trénovat, ale tohle mě bude limitovat. Proto jsme se rozhodli pro tuhle variantu, byť mě moje neúčast na premiérových hrách mrzí," uvedl bývalý mistr světa a vítěz Světového poháru.

Na Evropské hry, které se uskuteční od 12. do 28. června, by mělo vyrazit 129 českých sportovců. Ve výpravě bude i olympijský vítěz ve sportovní střelbě David Kostelecký či mistr světa v judu Lukáš Krpálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články