Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

O závodech a trati nevím nic, přiznává Kulhavý před Evropskými hrami

Praha - Biker Jaroslav Kulhavý bude největší hvězdou české výpravy na Evropských hrách v Baku. Olympijský vítěz z Londýna krátce před startem nové akce netuší, co má čekat. Přestože do Ázerbájdžánu odlétá již příští úterý a v sobotu 13. června bude bojovat o historicky první sadu medailí, nemá prakticky žádné informace o trati.

"Uvidíme, co z toho vyleze. Teď je těžké říct, co od toho čekat. Informací je strašně málo, což je trochu problém. Nevíme, jestli se tam dá trénovat. Jak vypadá trať. Vlastně nic. To ideální není," řekl Kulhavý novinářům v O2 areně, kde dnes převzal oficiální oblečení výpravy.

"Budeme si muset počkat, jaké to bude. Je to přece jen vlastně nultý ročník. Odrazový můstek k nějaké tradici, aby se to zařadilo vedle Panamerických her a olympijských her," uvedl třicetiletý cyklista, který myšlenku Evropských her nezavrhuje. "Může to být zajímavý rozjezd a možná to nahradí mistrovství Evropy. Až po skončení se uvidí, jestli to byl dobrý krok od olympijského výboru," řekl.

Dostatek informací Kulhavý nemá i proto, že se je zatím ani příliš nesnažil zjišťovat. "Oficiálně toho moc k dispozici není. Já se tomu budu věnovat teď, protože jsem měl dva důležité závody a nechtěl jsem někde tři hodiny googlovat, zda najdu nějaké video nebo informace o trati. Teď se na to vrhnu," uvedl člen týmu Specialized Racing. Že pojede na neznámé trati, nepovažuje za problém. "Bude to stejné pro všechny," podotkl.

Kulhavý závodil již na různých místech světa, do Ázerbájdžánu ale poletí poprvé. "Vím, že se tam jezdí Tour of Ázerbájdžán na silnici. Snaží se přilákat sportovce na vrcholné akce, takže peníze tam asi jsou. Otázka je, jak to tam bude vypadat jinak. Někdy ale tyhle země mohou příjemně překvapit," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý vyhlíží Evropské hry
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články