Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V zabláceném Přerově bral výhru v pokračování seriálu ME Nikodém

Petr Nikodém na sedmé zastávce mistrovství Evropy v Přerově potvrdil svou dominanci. Ve finále kategorie Superbuggy, kterého se zúčastnilo hned šest Čechů, stejně jako v semifinále zvítězil stylem start–cíl. Se druhým místem se spokojil Němec Bernd Stubbe, třetí byl David Horák.

Bývalý závodník formule 1 Tomáš Enge dojel při své premiéře ve finále ME na osmé příčce z deseti závodníků.

"Hrozně to klouže, je to hrozně těžký. Máme 35 bodů a jsme zase o krok blíž tomu splnit si náš sen. Věřil jsem si zase o kousek míň a jsem hrozně rád, že to vyšlo," radoval se Nikodém. Český závodník si ještě pojistil vedení v seriálu ME právě před Němcem Stubbem.

"Jsem spokojený, povedl se mi celý víkend. Pršelo, pršelo, ale nevidím v tom problém," řekl překvapivě třetí Horák ve finiši.

Nikodém je dvojnásobným evropským šampionem v kategorii Buggy1600, v silnější kategorii byl loni pátý.

Závod šestnáctistovek v Přerově ovládl Kevin Peters z Lucemburska. Z prvního místa do finále postoupil Jakub Novotný, krátce po startu se ale srazil s jedním ze soupeřů, ulomil kolo a byl nakonec klasifikovaný jako desátý.

Mistrovství Evropy v autokrosu v Přerově:

SuperBuggy: 1. Nikodém (ČR/CM Buggy), 2. Stubbe (Něm./Alfa Racing EB), 3. Horák (ČR/BMW), 4. Antony (ČR/Alfa Racing Volvo), ...6. P. Bartoš (ČR/Marat Honda), 7. Výborný (ČR/Ford), 8. Enge (ČR/Marat).
Průběžné pořadí ME: 1. Nikodém 207, 2. Stubbe 181, 3. J. Feuillade (Fr./Alfa Racing) 173, 4. Jordák (ČR/Alfa Racing) 139, ...7. Antony 117, 11. Horák 63.

Buggy1600: 1. Peters (Luc./GRR Racing), 2. Jaspers (Niz./Alfa Buggy), 3. Christol (Fr./Camotos RC4), ...10. Novotný (ČR/Alfa Racing).

JuniorBuggy: 1. Florián (ČR/Alfa Racing Suzuki), 2. Pytloun (ČR/AR-0003 Suzuki), 3. M. Feuillade (Fr./Alfa Racing).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články