Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Stav Schumachera je stále kritický

Grenoble (Francie) - Pilot formule 1 Michael Schumacher je den před 45. narozeninami nadále v kritickém, ale stabilním stavu. Další informace o vývoji jeho těžkého zranění hlavy lékaři zatím neposkytnou. Jeho manažerka Sabine Kehmová už ve středu prohlásila, že zveřejní nové zprávy jen v případě, že se Schumacherův zdravotní stav významně změní, ať už pozitivním, nebo negativním směrem.

Michael Schumacher
zdroj: PA autor: David Davies

Sedminásobný mistr světa zůstává po nedělní nehodě na lyžích v nemocnici v Grenoblu v umělém spánku. V pondělí večer se podrobil druhé operaci mozku, při níž lékaři odstranili velký hematom z levé strany hlavy a podařilo se jim snížit tlak v lebce.

Poté se zdravotní stav německého pilota mírně zlepšil a stabilizoval, což platilo v úterý i ve středu. "To je pro tuto chvíli dobrá zpráva. Ale Michaelovo zranění je vážné," uvedla Kehmová na Nový rok.

Fanoušci Ferrari, v jehož barvách získal Schumacher pět mistrovských titulů, údajně chystají na pátek tichou poctu na oslavu jeho narozenin. Před klinikou se chtějí shromáždit celí v červeném. Akci na počest bývalého německého závodníka plánuje také slavný italský tým.

Podle Bildu utrpěl Schumacher zranění, když se snažil pomoci dceři svého přítele, která upadla. Při tom vyjel asi 20 metrů z upravené sjezdovky, narazil do kamene skrytého pod sněhem a o další se při pádu udeřil do hlavy. "Byla to ohromná, ohromná smůla. Nejel nijak rychle. Normálně zatáčel," řekla Kehmová.

Nejúspěšnější pilot v historii formule 1 a vítěz rekordních 91 velkých cen se vážně zranil v neděli ráno při lyžování v Méribelu. Schumacher, jenž ukončil kariéru v roce 2012, upadl v neupravené části sjezdovky. Uhodil se hlavou o kámen, život mu zachránila přilba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články