Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

Staněk si devátým místem v Belgii vyjel další body

Český pilot Roman Staněk v závodu formule 2 ve Spa-Francorchamps obsadil deváté místo a počtvrté v sezoně tak bodoval. Podruhé za sebou vyhrál Australan Jack Doohan.

Závody F2 ve Spa-Francorchamps
zdroj: Facebook FIA Formula 2

Devatenáctiletý Staněk se na bodované pozice probojoval až v samotném závěru a na syna pětinásobného mistra světa v závodech silničních motocyklů Micka Doohana ztratil 16,5 sekundy. Maximem českého nováčka je pátá příčka ze sprintu ve Spielbergu.

Doohan navázal na týden starý triumf z Maďarska. Na druhé příčce dojel se ztrátou dvou sekund Francouz Théo Pourchaire a posunul se do čela průběžného pořadí seriálu. Druhý byl vítěz sobotního sprintu vnuk dvojnásobného brazilského mistra světa formule 1 Emersona Fittipaldiho Enzo.

Pourchaire z prvního místa sesadil Dána Frederika Vestiho, jenž do závodu nenastoupil. Francouzský pilot má na prvním místě 168 bodů a před Vestim vede o 12 bodů. Staněk si se ziskem 13 bodů polepšil před letní přestávkou o jedno místo na 17. příčku.

Závod šampionátu vozů formule 2 ve Spa-Francorchamps (Belgie):

1. Doohan (Austr./Invicta Virtuosi) 59:01,766, 2. Pourchaire (Fr./ART) -1,952, 3. Fittipaldi (Braz./Carlin) -9,118, ...9. Staněk (ČR/Trident) -16,526.

Průběžné pořadí: 1. Pourchaire 168, 2. Vesti (Dán./PREMA) 156, 3. Iwasa (Jap./DAMS) 134, ... 17. Staněk 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články