Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Schumacher opustil kliniku v Lausanne. Dál se bude léčit doma

Lausanne – Michael Schumacher bude pokračovat v rehabilitaci po vážném zranění hlavy v domácích podmínkách. Legendární německý jezdec formule 1 byl propuštěn z univerzitní kliniky v Lausanne, kde byl od června. Oznámila to jeho manažerka Sabine Kehmová. Skutečný zdravotní stav Schumachera po prosincovém fatálním pádu na lyžích je nadále nejasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Schumacher opustil kliniku v Lausanne. Dál se bude léčit doma

"Michael Schumacher udělal v posledních týdnech a měsících pokroky odpovídající závažnosti zranění, ale stále je před ním dlouhá a složitá cesta," uvedla v prohlášení Kehmová. Stejně jako vždy při podobné příležitosti požádala veřejnost a média, aby respektovala soukromí Schumacherovy rodiny a nespekulovala o jeho zdravotním stavu, který sama opět nijak blíže neupřesnila.

Sedminásobný mistr světa F1 se vážně zranil 29. prosince 2013 při lyžování v Méribelu. Po nárazu do kamene utrpěl těžký úraz hlavy s poraněním mozku. V nemocnici v Grenoblu podstoupil dvě operace a byl udržován v umělém spánku. Z kómatu jej lékaři probouzeli přes pět měsíců a v polovině června byl převezen z Francie do Švýcarska, kde Schumacher žije.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články