Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pozitivní zpráva. Schumacher začíná při probouzení reagovat na hlasy

Grenoble (Francie) – Tři dny poté, co manažerka Michaela Schumachera prozradila, že sedminásobný šampion formule 1 při probouzení z kómatu dělá pokroky, přišla další pozitivní zpráva. Schumacher začíná reagovat na hlasy a navazovat oční kontakt. Víkendové zprávy médií nepřímo potvrdil další bývalý pilot Jean Alesi, jenž patří k rodinným přátelům a Schumachera v nemocnici od jeho nehody na lyžích často navštěvuje.

Michael Schumacher
zdroj: Getty Images

"Zpočátku Michael reagoval jen na bolest, například na píchnutí špendlíkem. To ale mohla být nevědomá reakce těla," řekl Alesi. "Během mé poslední návštěvy jsem si uvědomil, že se něco začíná měnit k lepšímu," dodal Francouz.

Podle Alesiho je změna vidět i na Schumacherově rodině, která prý má z vývoje situace velkou radost a působí o něco uvolněněji. "Je to úžasné, přestože cesta zpět do života je stále velice dlouhá," řekl.

Manažerka německé legendy minulý týden oznámila, že Schumacher vykazuje známky vědomí a probouzení. "Všichni stojíme při něm během jeho dlouhého a těžkého boje, a společně s celým týmem v nemocnici stále věříme," uvedla Kehmová.

Pětačtyřicetiletý Schumacher upadl 29. prosince při lyžování v neupravené části sjezdovky v Méribelu a hlavou se udeřil o kámen. Podstoupil dvě operace mozku a od té doby je v kómatu. S jeho probouzením lékaři pozvolna začali 30. ledna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články