Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Salač restartoval sezonu Moto3 v Jerezu pátým časem v testovacích jízdách

Po čtyřech měsících se vrací na scénu světový šampionát silničních motorek. Jediným Čechem v seriálu je nyní Filip Salač a ten zajel v nejslabší kubatuře Moto3 v testovacích jízdách pátý čas. Po koronavirové pauze se dosud uskutečnila v sezoně pouze březnová Velká cena Kataru, kde se jelo jen ve třídách Moto3 a Moto2.

Na španělské trati, kde se pojede o víkendu Velká cena Španělska, zaostal Salač v kombinaci časů ze dvou sekcí o 560 tisícin za nejrychlejším mužem dne, Britem Johnem McPheem. Českého pilota předčili ještě Španělé Raúl Fernández a Jaume Masiá a Japonec Tacuki Suzuki.

V pátek začne v Jerezu soutěžní program volnými tréninky, v sobotu se pojedou kvalifikace a v neděli závody. Salač, který těsně před restartem sezony podepsal novou smlouvu s italskou stájí VNE Snipers, vstoupil v Kataru do šampionátu osmým místem při triumfu Španěla Alberta Arenase.

V královské kubatuře MotoGP byl v Jerezu nejrychlejší Maverick Viňales ze Španělska před dalším jezdcem na yamaze Francouzem Fabiem Quartararem. Až za nimi skončil mistr světa na hondě Marc Márquez.

Kornfeil si otestoval elektrickou motorku a zaostával

Jakub Kornfeil při debutu na elektrickém stroji ve třídě MotoE na žádného ze 17 soupeřů nestačil. Ve všech třech částech testů uzavíral výsledkovou listinu a za lídrem zaostal o více než pět sekund.

Dlouholetý jezdec Moto3 se k závodění vrací půl roku po ukončení kariéry. V šampionátu elektrických motocyklů nedávno nahradil v týmu WithU Motorsport Brita Bradleyho Smithe, který se přesunul do MotoGP.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články