Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rovanperä předstihl v Portugalské rallye Evanse, Loeb i Ogier odstoupili

Finský pilot Kalle Rovanperä potvrzuje v Portugalské rallye roli lídra světového šampionátu. Jezdec Toyoty má před nedělním finále náskok 5,7 sekundy před kolegou z týmu Elfynem Evansem z Británie.

Kalle Rovanperä
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/IMAGO autor: Paulo Maria

Rovanperä po sobotních třech dopoledních erzetách ztrácel na Evanse téměř dvacet sekund, pak ale náskok vicemistra světa stahoval a v předposlední deštivé rychlostní zkoušce se před něj poprvé dostal. Dominanci Toyoty na šotolinových tratích potvrzuje třetí Japonec Takamoto Kacuta, jenž už ale zaostává skoro dvě minuty.

Zkušený Martin Prokop je při svém letošním debutu v mistrovství světa průběžně sedmnáctý, jeho mladý krajan Erik Cais nabral velkou ztrátu po pátečním odstoupení.

Další černý den prožili slavní Francouzi Sébastien Loeb a Sébastien Ogier, kteří mají dohromady 17 titulů a už nejsou pravidelnými účastníky MS. Oba museli v pátek odstoupit a nedokončili ani dnešní etapu. Loebův Ford Puma zastavil dopoledne kvůli problémům s turbem a v neděli se už devítinásobný šampion v soutěži nepředstaví. Ogier musel po vyjetí z trati odstoupit kvůli ohni způsobenému únikem brzdové kapaliny do výfuku Toyoty Yaris.

V rámci nedělních pěti závěrečných erzet čeká jezdce hned dvojí průjezd legendárním testem Fafe proslaveným dlouhými skoky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články