Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Přesun o kategorii výš se nekoná. Kornfeil bude i nadále jezdit Moto3

Hodně nahlas se mluvilo o tom, že Jakub Kornfeil se od nové sezony přesune o třídu výše do Moto2. Pětadvacetiletý český jezdec však bude nakonec v mistrovství světa silničních motocyklů nadále jezdit v kategorii Moto3, když prodloužil smlouvu s týmem Redox Prüstel GP.

Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Je skvělé, že jsem podepsal tak brzy. Můžu být o něco klidnější a plně se soustředit na konec roku. Mám velkou radost, že jsme opět dospěli k dohodě s týmem Prüstel GP," uvedl Kornfeil. Své angažmá pro příští sezonu oznámil krátce po domácí Velké ceně České republiky v Brně, kde obsadil třetí místo a podruhé v sezoně vystoupil na stupně vítězů.

Kornfeil má aktuálně 77 bodů a ve druhé polovině sezony chce vylepšit současnou šestou příčku. "S týmem si perfektně rozumíme, materiál je skvělý, stejně jako personál. Od tohoto utíkat by byla velká škoda, protože cítím, že v Moto3 můžeme ještě hodně dokázat," řekl.

Rodák z Kyjova zároveň přiznal, že chtěl přestoupit do vyšší kategorie. "Najít solidní místo bylo ale velmi složité. Navíc vidíme, že v Moto3 dokážeme bojovat o pódia. Do dalšího roku chci dát ještě víc a prát se o horní patra tabulky v každém závodě," uvedl Kornfeil.

Jeden ze dvou pravidelných českých účastníků MS si první start v šampionátu připsal v roce 2009, od další sezony jezdí seriál pravidelně. Aktuálně má na svém kontě 155 startů. Nejlepším Kornfeilovým výsledkem jsou druhá místa z Velké Británie 2015 a Malajsie 2016. Příští rok jej čeká jubilejní desátá úplná sezona v nejslabší kategorii a bude znovu nejzkušenějším jezdcem ve startovním poli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články