Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Po potížích Latvaly s brzdami zdramatizoval Ogier Finskou rallye

Jyväskylä - Domácí pilot Jari-Matti Latvala vede i po třetí etapě Finskou rallye, ale jeho týmový kolega z Volkswagenu Sébastian Ogier na něj před závěrečným dnem ztrácí pouhé 3,4 sekundy. Francouzský obhájce prvenství se vrátil do hry o vítězství v závěru dne, kdy využil soupeřovy potíže s brzdami. Závěrečnou 4. etapu sledujte exkluzivně na našem webu v neděli od 12:00.

Sebastien Ogier
zdroj: ČTK/AP autor: Roni Rekomaa

Ogier se už po druhém dnešním testu posunul zpět na druhé místo před Brita Krise Meekea, ale Latvala byl ve startovním poli dál nejrychlejším jezdcem. Fin vyhrál v úvodu dne pět ze šesti zkoušek a jeho náskok na Ogiera narostl až na 31 sekund.

Jenže pak v celkově 20. testu trefil Latvala díru a ve zbytku dne pokračoval jen se třemi funkčními brzdami. Ogier všechny čtyři zbývající testy ovládl a zadělal na dramatické finále.

Meeke v citroënu ztrácí už půlminutu, a tak si to nejspíš oba týmoví kolegové rozdají o druhé vítězství ve Finsku. Ogier vyhrál vloni, Latvala jako zatím poslední domácí jezdec triumfoval v roce 2010, tehdy ještě v barvách Fordu.

V neděli osmý díl šampionátu vyvrcholí závěrečnými třemi rychlostními zkouškami. Po páteční havárii už v soutěži nepokračuje Čech Martin Prokop.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Latvalu se na Rally Finsko dotáhl Ogier

Finská rallye, 8. podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 3. etapě:

1. Latvala, Anttila (Fin./VW Polo-R) 2:40:33,6, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./VW Polo-R) -3,4, 3. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën DS3) -32,4, 4. Mikkelsen, Flöene (Nor./VW Polo-R) -1:20,8, 5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta RS) -2:14,4, 6. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -3:36,6, ...Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) odstoupili po havárii v 2. etapě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články