Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Neves se stal první obětí Africa Eco Race, Tůma se vyhýbal jezdcům z jiné soutěže

Portugalský motocyklista Armindo Neves zemřel po pádu v závěru středeční druhé etapy závodu Africa Eco Race. V soutěži, která vede po stopách původní dakarské rallye, startují i dva Češi. Zdeněk Tůma se na čtyřkolce posunul mezi motocyklisty do elitní desítky, Tomáš Tomeček je sedmý mezi auty a vede kategorii kamionů.

Zdeněk Tůma na Africa Eco Race
zdroj: BARTH Racing

Dvaapadesátiletému Nevesovi startujícímu na soutěži poprvé v kariéře nedokázali pomoct ani záchranné týmy, které na místo nehody okamžitě přiletěly.

Neves je vůbec první obětí rallye, jejíž tradici v roce 2009 obnovil bývalý francouzský automobilový závodník Jean-Louis Schlesser.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomeček zatím vládne na Africa Eco Race kamionům

Ve společné kategorii osobních aut a kamionů je v čele francouzská posádka Philippe Gosselin a Christophe Crespo s Buggy Optimus. Motocyklovou kategorii vede Ital Maurizio Gerini, který se dostal ve třetí etapě před Slováka Štefana Svitka.

Zdeněk Tůma zažil ve druhé části rallye zvláštní moment. V Maroku se musel vyhýbat jezdcům na motorce, kteří se účastnili jiné soutěže. "Zpočátku mě to zmátlo a myslel jsem si, že trasa vede opačným směrem. Pak jsem se na ně podíval víc a měli na sobě jiné označení závodu," dodal jezdec na čtyřkolce z týmu BARTH Racing.

Po prašném a kamenitém úvodu číhaly na závodníky menší duny. "Podloží na severu Maroka už bylo písčité na zhruba 30 procentech trati. Překonávali jsme také kamenité pasáže nebo dva sjezdy přes hory. Tam se jelo hodně pomalu a opatrně," dodal Tůma.

Zdroj
ČT sport, ČTK, BARTH Racing

Hlavní zprávy

Nejčtenější články