Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pabiška pojede na Dakaru v barvách vlastního týmu a opět bez asistence

Motocyklový jezdec David Pabiška se na dalším ročníku Rallye Dakar představí pod hlavičkou vlastního týmu SP moto Bohemia racing, v jehož barvách v roce 2007 slavný závod absolvoval poprvé. Stejně jako v předešlých dvou letech bude startovat v kategorii Original by Motul pro jezdce bez asistence.

David Pabiška
zdroj: AP autor: Jorge Saenz

Zkušený motocyklista má za sebou třináct startů na Dakaru, v minulých dvou ročnících závodil za slovenský Jantar tým. "Jsem nesmírně rád, že jsem dva roky mohl reprezentovat Jantar tým pod vedením majitele a manažera Jana Miloně. Chci mu poděkovat, že jsem dostal tuto šanci, a věřím, že naše vybudované přátelství bude i v dalších letech stále tak skvělé jako celé moje působení v týmu," uvedl Pabiška v tiskové zprávě.

Pabiška se na Dakaru objevil poprvé v roce 2007, kdy se ještě jelo v Africe. Jeho dosavadním maximem je 18. místo z roku 2014. Před deseti lety si odskočil jako navigátor k Jaroslavu Valtrovi a byl členem dvanácté posádky v kategorii kamionů. Letos legendární rallye po pádu a zranění ve 4. etapě nedokončil. Po zlomenině klíční kosti a žebra už je ale fit.

"Asi před měsícem jsem byl na operaci, kdy mi vytahovali dráty. Není to ještě stoprocentní, ale cítím se dobře. Už jsem naskočil do tréninku," řekl Pabiška ČTK. Stejně jako v minulých letech se bude na Dakar připravovat i účastí v endurových závodech v Česku, na podzim by měl společně s Janem Brabcem vyrazit na soustředění do Afriky.

Další ročník Rallye Dakar bude v Saúdské Arábii odstartován prologem 31. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články