Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Salačovi se v kvalifikaci před Velkou cenou Argentiny nedařilo, odstartuje z osmé řady

Šampionát mistrovství světa silničních motocyklů zavítal tento víkend do Argentiny. Filipu Salačovi ovšem sobotní kvalifikace nesedla a do nedělního závodu nastoupí až z osmé řady. V královské kubatuře MotoGP získal první pole position pro Aprilii Aleix Espargaro. 

Aleix Espargaro
zdroj: ČTK/AP autor: Achmad Ibrahim

Salačovi se v sobotu nedařilo a po nevýrazných výsledcích z tréninků musel do první kvalifikační jízdy. V ní dvacetiletý jezdec stáje Gresini Racing obsadil devátou příčku a do druhé části nepostoupil.

"Dnes byl složitý den pro všechny. Teprve v noci okolo třetí ráno dorazily bedny s motocykly a tým tak byl celou noc vzhůru, protože připravoval boxy a motorky," uvedl Salač.

"Za to bych jim chtěl moc poděkovat, klobouk dolů před nimi. Bohužel ve druhém tréninku se mi rozbila brzdová pumpa a celý trénink jsme laborovali, čím to bude," přidal český jezdec.

První pole position v kariéře a navíc rekordní si vyjel Fermín Aldeguer. Šestnáctiletý Španěl se stal nejmladším jezdcem v historii Moto2, který do závodu odstartuje z prvního místa.

V MotoGP si pro první pole position po sedmi letech dojel Aleix Espargaró. Španělský jezdec se navíc postaral o první kvalifikační triumf v královské třídě pro stáj Aprilia.

Kvalifikace na Velkou cenu Argentiny, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Termas de Río Hondo:

Moto3: 1. García (Šp./GasGas) 1:48,429, 2. Sasaki (Jap./Husqvarna) -0,171, 3. Guevara (Šp./GasGas) -0,195.

Moto2: 1. Aldeguer (Šp./Boscoscuro) 1:43,306, 2. Fernández (Šp./Kalex) -0,150, 3. Arbolino (It./Kalex) -0,207, ...23. Salač (ČR/Kalex) nepostoupil do 2. části kvalifikace.

MotoGP: 1. A. Espargaró (Šp./Aprilia) 1:37,688, 2. Martín (Šp./Ducati) -0,151, 3. Marini (It./Ducati) -0,431.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články