Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nálada v týmu je špatná, marně se snažíme zrychlit v kvalifikacích – asi se něco stane, říká Kornfeil

Hodně se těšil na tuhle sezonu mistrovství světa silničních motocyklů. Stal se jedničkou v týmu PrüstelGP, má k dispozici to nejlepší, co mu firma KTM může v Moto3 poskytnout, jenže výsledky stále neodpovídají tomu, s čím Jakub Kornfeil do ročníku šel. V tom příštím už by rád přestoupil o kubaturu výš, k tomu ale potřebuje výsledky a ty zatím nejsou nic moc – po sedmi závodech je sedmnáctý s třiceti body.

Jakub Kornfeil na argentiské trati
zdroj: ČT4 autor: Aguilera Nicolas

Před sezonou jste říkal, že týmu bude stačit, když prvních pět závodů budete jezdit do pětky. Ale teď už je za vámi sedm závodů a nejlépe jste byl sedmý? Váš kolega v týmu a nováček v šampionátu Filip Salač má zatím jen bod. Jaká je atmosféra v týmu?

Sezona se nevyvíjí absolutně podle našich očekávání a atmosféra v týmu je hodně špatná. Závody nám jdou, ale musíme se naučit jezdit kvalifikace.

Právě kvalifikace a tréninky vám nevycházejí, už jste analyzovali proč?

Snažíme se tomu porozumět a během každého závodního víkendu zkoušíme odlišné strategie. Zatím ale stále neznáme klíč na to, jak byt rychlí i v kvaldách.

Je nám líto, video expirovalo.
Abraham a Kornfeil si dojeli v Mugellu pro čtrnáctá místa

Vy nevypadáte na člověka, který by se tím nechal jen tak rozhodit, ale nějaký tlak na sebe už asi cítíte?

Určitě ne! Vím, že závodni víkend končí až odmávnutím šachovnicového praporku. Každopádně mě to hrozně štve a zároveň je to pro mě tak trochu nepochopitelné. Loni jsem dokázal vyhrávat tréninky, nyní se pohybuju ve třetí desítce.

Po závodě v Barceloně jste psal na Facebook, že si budete muset s týmem sednout a začít to řešit – už jste to udělali a k čemu jste došli?

Řešíme to a vymýšlíme. V týmu se možná něco stane, ale nerad bych teď předbíhal.

Jak se chystáte na další závody – teď vás čeká Assen. Jak vám tamní okruh vyhovuje?

Assen je docela rychlá trať, myslím ze tam budou dominovat hondy. Uvidíme co si na nás přichystá počasí, protože tam to každoročně bývá napínavé od pátku až do neděle.

S čím byste byl spokojený vy a vedení týmu na konci sezony, do něhož je pořád ještě hodně závodů?

Top pět je náš cíl. Chybí nám jedno pódium a jsme osmí. Nic není ztraceno. Budeme bojovat až do konce! To je náš cíl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články