Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Blikanec, kterým si zničil kariéru. Fenati po vyhazovu ve 22 letech končí s ježděním

Stačil jeden obrovský zkrat a nadějně rozjetá kariéra je zničená. Italský motocyklista Romano Fenati, jenž se o víkendu postaral o skandál zmáčknutím brzdy soupeři v rychlosti přes 200 km/h během Velké ceny San Marina kategorie Moto2, se po vyhazovu z týmu rozhodl už ve 22 letech skončit se závoděním.

Romano Fenati
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: PASCAL SAIVET

Fenati během nedělní Velké ceny San Marina v reakci na dřívější rozmíšku sáhl krajanovi Stefanu Manzimu na brzdu v plné rychlosti na rovince a zmáčkl ji. Stáj Marinelli Snipers úřadujícího vicemistra světa třídy Moto3 vyhodila a s předstihem mu zrušil plánované angažmá i tým Forward, za který měl jezdit v příštím roce.

Během závodu byl Fenati diskvalifikován, od vedení MotoGP dostal distanc na příští dvě Velké ceny, ale podle vlastních slov už s motocykly skončil nadobro. "Teď budu nějakou chvíli pracovat v obchodě svého dědy, společně s mámou," řekl italský jezdec v rozhovoru pro list La Repubblica.

Motosport už prý není jeho svět, žehral na nespravedlnost a podivil se, kolik výhrůžek na sociálních sítích od nedělního incidentu dostal. "Mým cílem vždy bylo na okruzích vyhrávat. Zjistil jsem ale, že nikomu na mně nezáleží a nikdo se mnou nesdílí nynější bolest. Usoudil jsem proto, že bude lepší se rozloučit s motocyklovým sportem a provždy ukončit kariéru," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Fenatiho za zkrat s brzdou vyhodili z týmu

Manzi mezitím italského kolegu obvinil, že se ho pokusil zabít. Odpustit mu hazardní počin prý proto nikdy nedokáže. "Jednání, při kterém se soupeř svého rivala ve více než dvoustovce pokusí stisknutím brzdové páky zabít, je neodpustitelné," uvedl.

Fenati se v pondělí veřejně omluvil a na svou obranu uvedl, že ho Manzi provokoval. Horkokrevný jezdec však měl na kontě výstřelků více a před dvěma lety byl v polovině sezony z disciplinárních důvodů propuštěn z týmu Valentina Rossiho VR46 v kategorii Moto3. V ní má na kontě deset vyhraných Grand Prix a 23 umístění na stupních vítězů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články