Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kopecký ovládl Rallye Bohemia, Pech doplatil na technické potíže

Jan Kopecký zvítězil podeváté v Rallye Bohemia. Úřadující šampion a obhájce loňské sezony Václav Pech musel kvůli technickým potížím ze závodu odstoupit. Kopecký v cíli zvítězil s náskokem minuty a osmi vteřin před Dominikem Stříteským, třetí byl Jan Černý. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký prolétl nejrychleji Rallye Bohemia

"Pro nás vyšla Bohemka skvěle. A pro tým skvělá zpráva, že máme double, protože Dominik se ukázal jako velký talent českého rallysportu. Rychlostní zkoušky tady známe, jsou fakt moc pěkné a jsem rád i za nové úseky. Třeba Klášter byl náročný a hodně rychlý, kdyby tam pršelo, bylo by to místy až moc. Bohemka byla nádherná a pochopitelně mám velkou radost z vítězství," uvedl na oficiálních stránkách soutěže Kopecký.

Kopecký vykročil za třetím letošním triumfem v mistrovství republiky už v sobotní 1. etapě, na jejímž konci si vytvořil v čele takřka půlminutový náskok. Výrazně mu pomohlo i odstoupení hlavního rivala Václava Pecha. Úřadující šampion a obhájce loňského vítězství Pech měl před šestou rychlostní zkouškou náskok osm sekund, ale doplatil na technické potíže svého fordu a musel vzdát. Nedokončil již druhý podnik v sezoně.

"Startovali jsme za Škoda Motorsport a myslím si, že oslava 120. výročí se povedla naprosto parádně. Splnil se mi velký sen, protože jsme vyhráli moji domácí soutěž, takže jsem fakt nadšený," řekl Kopeckého navigátor Jan Hloušek.

Po jeho odstoupení Kopeckému, který tradiční soutěž jel i s tovární podporou Škody, nestálo nic v cestě za triumfem. Od té doby vyhrál zbývajících deset rychlostních zkoušek (11 celkově) a po devátém triumfu v Rallye Bohemia v kariéře se výrazně přiblížil osmému domácímu titulu. Tím by vyrovnal v historickém žebříčku právě Pecha.

Povedený závod odjel i jednadvacetiletý Stříteský, který se po sobotním třetím místě posunul ještě o příčku výš. Mareš doplatil na defekt v jedenácté rychlostní zkoušce a po ztrátě 38 vteřin se propadl z druhého místa na čtvrté. Přestože až do konce sváděl boj s třetím Černým, nakonec jej předstihnout nedokázal. Devětadvacetiletý závodník tak skončil poprvé v sezoně bez stupňů vítězů.

Pětici nejlepších uzavřel Bolivijec Marco Bulacia, jenž při svém debutu na českých tratích poskočil během dneška o dvě příčky vzhůru.

Výsledky Rallye Bohemia

1. Kopecký, Hloušek 1:27:15,1, 2. Stříteský, Hovorka -1:08,4, 3. Černý, Černohorský -1:21,4, 4. Mareš, Bucha -1:29,7, 5. Bulacia, Der Ohannesian (Bol., Arg./všichni Škoda Fabia Rally2 Evo) -1:56,8, 6. Cvrček, Prokorát (Škoda Fabia R5) -2:53,1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články