Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Most přivítá ME tahačů. Buggyra nasadí tři speciály a věří Lackovi

Seriál mistrovství Evropy v závodech tahačů bude poprvé v historii zahájen v České republice. Motoristický šampionát bude o víkendu zahájen v Mostě a na start se postaví i tři zástupci českého týmu Buggyra Zero Mileage Racing v čele s Adamem Lackem. Premiérové starty za roudnickou stáj čekají Francouze Téa Calveta a teprve šestnáctiletou Aliyyah Kolocovou, která se stane nejmladší jezdkyní v seriálu.

Je nám líto, video expirovalo.
K favoritům v Mostě by měl patřit i Lacko

"Globální situace nám nabídla spoustu času, který bychom jinak neměli. Mohli jsme se věnovat akademii, hodně jsme testovali v Mostě nebo ve Francii a do hloubky jsme se mohli věnovat i dalším projektům. Ekonomická situace není růžová jako u všech, ale snažili jsme se ze situace vytěžit maximum," řekl majitel týmu Martin Koloc.

Hlavním cílem Buggyry jsou nyní tahače. "I s dalšími seriály nás nyní čeká osm závodních víkendů za sebou a několikrát budeme mít tři týmy na třech okruzích," podotkl Koloc a poukázal i na starty v seriálech vozů Gran Turismo či formulí. "V Mostě chceme zadělat na dobrý výsledek do sezony. Každý jezdec má jiné úkoly. Nejvíce se očekává od Adama," řekl Koloc.

Lacko loni obsadil celkově třetí místo v ME, i letos bude mít k dispozici vylepšený tahač s novým označením DV50 podle šéfkonstruktéra Davida Vršeckého. "Mám za sebou nejdelší pauzu v kariéře, nezávodil jsem jedenáct měsíců. Už se těším a jsem rád, že se začne v Mostě. Je to zpestření pro všechny," řekl Lacko.

Adam Lacko
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Dlouhé přestávky se s ohledem na množství zkušeností nebojí. Jak na tom je v porovnání s konkurencí, to ale pozná až po úvodních měřených trénincích. "Po testech jsme spokojeni. Konkurence ale také hodně testovala a teprve uvidíme, jak bude rychlá," uvedl evropský šampion z roku 2017.

Calveta čeká premiérová sezona v Buggyře a měl by pomoct zejména sbíráním bodů do týmového hodnocení. Ve virtuálním ME ale letos obsadil třetí místo a chce být úspěšný i na skutečné trati. "Vždy chci vyhrát, ale i s třetím místem v Mostě bych byl samozřejmě spokojený. Máme za sebou nějaké testovaní a věřím, že to bude dobré," uvedl Calvet.

Kolocová přiznala, že je před premiérou v ME nervózní, otec je ale v klidu. "Já mám o všechny větší strach v normálním provozu. Na dráze jsou konfrontováni s profesionály, kteří jsou trénovaní na dané situace," podotkl Koloc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články