Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Buggyru pro novou sezonu už vyzkoušel i Lacko: Auto posuneme ještě dál

Poprvé i se svým prvním jezdcem testovala stáj Buggyra tahače pro novou sezonu. Ta by se měla rozběhnout až za tři měsíce, ale už minulý týden usedl na mosteckém Autodoromu za volant nového speciálu DV50 také Adam Lacko.

Adam Lacko
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Po osmi měsících jsem se konečně svezl v trucku a mám z toho velkou radost. Jako vždycky na začátku sezony jsou vyhlídky pozitivní. Uvidíme, jak to bude při závodech. Pořád něco zkoušíme, takže si myslím, že auto posuneme ještě o kousek dál," uvedl mistr Evropy z roku 2017, jenž o předešlé týmové testy přišel, protože se vrátil ze Španělska a poté musel držet karanténu.

Hned na úvod si vyzkoušel i jízdu za deště, nepříznivé podmínky mu ale nevadily. "Byl jsem rád, že konečně sedím v autě. Čekání bylo dlouhé i kvůli koronaviru. Bohužel, těsně před tím, než uzavřeli hranice, jsem odletěl do Španělska a tam jsem uvízl. Ale takový je osud. Teď jsem se konečně dočkal, mám z toho velkou radost," řekl pětatřicetiletý jezdec. Pořád je na tom lépe než jeho nový týmový kolega Teo Calvet z Francie, který by měl poprvé testovat až v polovině června.

Roudnická stáj v minulém roce nasadila do ME speciál s označením VK50, pro letošek připravila jeho modifikovanou verzi. "První den jsme byli trochu nejistí, zda je to správný směr, ale po druhém dni jsme na rychlejších časech a Adamovi se DVčko líbí víc, což mě moc těší," uvedl šéfkonstruktér David Vršecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Lacko testoval auto. Buggyra představila novou dvojku

Nový tahač by měl být "klidnější". "Loňské auto bylo dost divoké, takže se trochu zklidňovalo. DVčko vychází vlastně z poslední verze. Já jsem zatím nadšený. Jsme na začátku, máme na čem pracovat a určitě ho můžeme ještě zrychlit," dodal Vršecký.

Kontinentální šampionát měl začít v dubnu v Maďarsku, kvůli pandemii koronaviru však byly závody na Hungaroringu přesunuty na říjen. Aktuálně je první akcí seriálu Czech Truck Prix v Mostě na konci srpna, dále by se mělo jet v Zolderu (12. a 13. září), Jaramě (26. a 27. září), Le Mans (3. a 4. října), na Hungaroringu (17. a 18. října) a v Misanu (14. a 15. listopadu).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články