Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Lacko delší pauzu od závodění nepamatuje a říká: Už mě svrbí ruce i nohy

V kariéře už toho Adam Lacko zažil dost, ale tak dlouhou pauzu jako kvůli koronavirové pandemii nepamatuje. Jezdec Buggyry proto netrpělivě vyhlíží start opožděné sezony mistrovství Evropy tahačů, jež netradičně začne až na konci srpna domácím soutěžním víkendem v Mostě. Pětatřicetiletý rodák z Čeladné si pochvaluje dosavadní testování nového speciálu a věří, že bude bojovat o celkové vítězství, na které dosáhl před třemi lety.

Adam Lacko
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Už aby to konečně začalo, od loňského října jsem nezávodil. Byla to asi nejdelší pauza, kterou jsem za 30 let zažil. Letos je to třicátý rok. Už mě svrbí ruce i nohy, takže doufejme, že se to rozběhne. Už se na to moc těším, až do toho zase naskočíme," řekl Lacko.

Opožděná sezona šampionátu tahačů začne poslední srpnový víkend v Mostě a skončit by měla v listopadu v italském Misanu - naplánováno je šest podniků.

"V březnu, když se vše pozavíralo, jsem si vnitřně říkal, že se začne v Mostě. A ono to tak opravdu bude. Ještě před 14 dny měnili kalendář, hýbali s jedním víkendem. Uvidíme, co se odjede, co se neodjede, jestli třeba přibude nějaký víkend," přemítal Lacko, který v minulé sezoně obsadil v seriálu třetí místo.

Dosavadní testování nového závodního speciálu s označením DV50 si pochvaluje. "Párkrát jsme byli v Mostě, zatím to vypadá dobře. Zase jsme se posunuli, trochu auto vylepšili. Je o trošku rychlejší. Samozřejmě se nedá posouvat po vteřinách, je to o desetinách. Máme vše připravené a uvidíme, jak to dopadne," podotkl.

Letos pomýšlí v hodnocení MS ještě výš. "Ambice jsou ty nejvyšší, ale konkurence bude možná ještě větší než loni. Musíme počítat třeba s Kissem, který pojede s vozem MAN, odešel od Mercedesu. Chceme zajíždět do třetího místa, stejně tak v celkovém pořadí." 

Šéfkonstruktér Vršecký prorokuje boj o titul

"Věřím, že Adam bude schopný bojovat o titul. A věřím, že se mu to povede, i když to bude mít sakra těžké. Jsem na sezonu hrozně zvědavý. Adam bude vyjíždět s novým autem, které by mělo být o maličko rychlejší. Bavíme se ale v rámci desetin vteřiny. Šance na to, že výsledek by mohl být dobrý, je. Ale nejsme jediní, kdo posunul vývoj dopředu, k tomu pauza pomohla," uvedl šéfkonstruktér Buggyry David Vršecký.

V Mostě kvůli opatřením proti koronaviru zřejmě nebudou moci do hlediště dorazit fanoušci. Prodej vstupenek je zastaven. "Bohužel to bude asi bez diváků, podpora nám bude chybět. Ale doufám, že budou fandit aspoň na dálku a my si to užijeme i tak," dodal Lacko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články