Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Milík udržel v poslední jízdě Česku šanci na finále MS družstev na ploché dráze

O titul mistra světa na ploché dráze bojuje v polské Vratislavi i český tým v sestavě Václav Milík, Jan Kvěch, Daniel Klíma, Petr Chlupáč a Hynek Štichauer. Česko se představilo v prvním semifinále, z něhož postoupila přímo do finále vítězná Velká Británie. Český celek drželi Václav Milík a Jan Kvěch. Milík v poslední jízdě obsadil druhé místo, získal dva body a český celek skončil třetí o jediný bod před Německem a spolu s druhými Švédy postoupil do závodu poslední šance, v němž se v pátek ještě pokusí o postup do finále. 

Milík s Kvěchem odjeli maximální počet šesti startů a vybojovali jedenáct a deset bodů, k čemuž pak už přidali po bodu jen Chlupáč a Klíma. 

V prvním semifinále se český výběr stále přetahoval o třetí místo s Německem, které před poslední jízdou vedlo o jeden bod. Milík do rozhodující jízdy vyrážel z nevýhodné pozice u mantinelu. Ale výborným startem se dostal do vedení a pak klesl jen za vedoucího britského jezdce. A protože Švéd ještě dokázal předjet německého reprezentanta, páteční závod poslední šance bude možnou opravou i pro český výběr.

Jistotu startu v sobotním finále mají Poláci jako pořadatelé. Středeční druhou semifinálovou čtveřici tvoří Austrálie, Dánsko, Finsko a Francie. Na jednom místě se ve všech čtyřech soutěžních dnech jede vůbec poprvé.

Pořadí prvního semifinále MS družstev na ploché dráze:

1. Velká Británie 43, 2. Švédsko 32, 3. Česko 23, 4. Německo 22.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články