Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Malý šampionát v rallye odstartuje v Příbrami. Odezva jezdců a posádek je velká, pochvaluje si Kunc

Jubilejní 40. ročník Rally Příbram se chystá ke startu, navíc v zajímavém počtu a kvalitním závodním složení. A organizátoři včetně vedení Autoklubu České republiky (AČR) počítají i s diváky. Tamní závod by tak měl úspěšně navázat na Rallye Bohemia.

Je nám líto, video expirovalo.
Rally Příbram tématem SM speciál

Startovní příbramská listina pro závod od 24. do 25. července je nabitá zajímavými jmény. "Já jsem velmi spokojen. Nedokázal jsem si představit, že v té pokoronavirové době, kdy nám v podstatě všechny závody stály a kdy jsme nemohli závodit, se opravdu startovní listiny naplní tak kvalitně. Jenom to ukazuje sílu a kvalitu našeho šampionátu. Takže já se na to těším a doufám, že diváci budou spokojeni," uvedl generální sekretář AČR Tomáš Kunc.

Jízdní kalendáře malého rallyového šampionátu, kterým příbramský závod odstartuje, stejně jako velkého šampionátu nevznikaly lehce. "Rodily se s přihlédnutím na to, kdy bychom mohli startovat. Od té doby jsme se snažili navázat na to, co už bylo předjednáno, tzn. na ty tradiční termíny," řekl Kunc.

"Já děkuji všem pořadatelům za jejich spolupráci a za to, že jsme společnými silami dokázali kalendář postavit. Odezva jezdců a posádek týmů je velká. Bude se na co koukat," slíbil Kunc s výhledem i na další závody.

Ačkoli se epidemiologická situace v Česku komplikuje, pořadatelé doufají, že to závod neohrozí. "Situace se vyvíjí turbulentně každý den, takže to sledujeme a jsme v kontaktu s pořadatelem. Snažíme se udělat maximum pro to, aby i pořadatel byl vybaven. Máme tzv. covidové balíčky dezinfekcí a sad gelů, aby je mohl distribuovat na exponovaná místa," podotkl Kunc.

A jak to bude s diváky? "Rallye Bohemia nám ukázala, že dokážeme diváky korigovat. To znamená, že dokážeme ve volném prostoru udělat pro ně sektory a divácká místa tak, aby tam nedošlo k velké fluktuaci diváků. Zatím podle mě ještě není nutné, abychom přistoupili k tomu, že rallye budeme konat bez diváků," prohlásil Kunc.

V Příbrami je v plánu osm rychlostních zkoušek s délkou přibližně 70 kilometrů. "S přípravou jsme spokojeni. Čtyři rychlostní zkoušky pojedeme dvakrát. Máme dva nové úseky, z toho jeden úplně nový a druhý zčásti. Těšíme se na odezvu, při té konkurenci, která se tam chystá,  si myslím, že to budou krásné závody, stejně jako byly na špičce na 'Bohemce'," dodal devítinásobný mistr ČR v rallye a jeden ze spoluorganizátorů Josef Peták s odkazem na nedávnou Rallye Bohemia.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články