Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Letos do toho šlápnu od začátku, říká před Dakarem Engel, cílící na dvacítku

Pardubice – Oproti minulému Dakaru, který byl pro něj premiérou, má lepší motorku, absolvoval kvalitnější přípravu a především má zkušenosti. Motocyklista Milan Engel by tak na slavné rallye chtěl vylepšit letošní 30. místo a rád by se popral o první dvacítku. Čtyřiadvacetiletý jezdec si však uvědomuje, že se musí v průběhu závodu vyvarovat vážných problémů, aby svůj cíl naplnil.

Milan Engel
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"V minulém ročníku jsem měl největší problém s tím, že jsem se na začátku rozjížděl. Nevěděl jsem, do čeho jdu a jak se pořádně pracuje s navigací. Sedlo si to po čtyřech pěti etapách a pak jsem se posouval dopředu. Myslím, že teď bych mohl jet od začátku," uvedl Engel.

Jeho základním cílem je zopakovat minulý výsledek. "Za to budu rád. A pak čím menší číslo, tím lépe. Rád bych na tom byl alespoň jako minule Ondřej Klymčiw, který byl dvacátý," poukázal na nejlepší český motocyklový výsledek z minulého ročníku. "Tam už je to ale i o náhodě. Musíte mít štěstí a všechno musí fungovat a sloužit. Technika i zdraví," řekl Engel.

Člen týmu Moto racing group musel po předešlém startu na Dakaru podstoupit operaci ramena, nyní už je ale stoprocentně fit. Oproti původním plánům neabsolvoval žádnou dálkovou rallye, což chtěl.

"Byl jsem ale na soustředění v Chorvatsku, kde jsem otestoval techniku a trénoval se Štefanem Svitkem. Věřím, že oběma nám to pomůže. Příprava byla určitě větší než loni a i fyzicky jsem na tom lépe," řekl Engel, jenž tradičně jezdil endurové závody.

Pořadatelé dakarské rallye měli velký problém s plánováním trati. Nakonec se pojede pouze v Argentině a Bolívii, závodníky čeká například méně dun a písku. "Tahle změna mě moc nepotěšila. Nemám rád jednoduché a rychlé pasáže. Jsem spíše na technické, kdy musím hodně pracovat s motorkou. A to jsou i duny. Mrzí mě, že jich tam tolik není," přiznal Engel. "Určitě se s tím ale popasuju a srovnám. Potřebuju se chytit nějakého rychlého jezdce a držet s ním krok," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články