Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Lacko dostal za mistrovský titul zlatou helmu, obhajovat má s novým tahačem

Jezdec Adam Lacko o víkendu poprvé vyhrál mistrovství Evropy tahačů a od své roudnické stáje Buggyry dostal za zisk titulu dárek v podobě zlaté helmy, v níž bude jezdit celou příští sezonu. O obhajobu celkového triumfu by se měl třiatřicetiletý pilot pokusit s novým vylepšeným vozem.

Buggyra opanovala evropský šampionát
zdroj: ČTK/PR/BUGGYRA media

"Dlouho jsme přemýšleli, co Adamovi dát, je to člověk, který má všechno. Helmu si může dát do vitrínky, nebo v ní jezdit. Mělo by mu to připomínat, co se mu podařilo," řekl Jan Kalivoda, manažer Buggyry, která vedle titulu mezi jezdci ovládla i týmový Pohár konstruktérů.

"Je to nádherná přilba v krásné barvě. Budu ji rád nosit celou příští sezonu, budu v ní jezdit a doufám, že mi přinese štěstí," prohlásil Lacko.

Ziskem titulu se dočkal největšího úspěchu ve své motoristické kariéře. "První oslava proběhla v sobotu, další v neděli. Ještě nějaká oslava s kluky z týmu proběhne. Musím jim poděkovat za to, co pro mě udělali," řekl Lacko a už plánoval, jak si odpočine. "Má být hezky, tak půjdu na houby," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Lacko představil trofej za ME v tahačích

Do nové sezony půjde jako obhájce, ale motivace mu chybět nebude. "To rozhodně ne, já jsem vděčný za každé kolo na trati. Obhajoba je vždy složitější. Jochen (Hahn) už mi po konci sezony říkal, že příští sezona je jeho," usmál se Lacko s odkazem na svého německého rivala.

Do sezony by měl jít s vylepšeným vozem. "Chystáme zbrusu nové auto. Možná bude na stejných plastech, ale z pohledu konstrukce dojde k revolučním změnám," prohlásil Lackův týmový kolega David Vršecký, který působí v Buggyře zároveň jako šéfkonstruktér.

Lacko se v tahačích našel, přesto má ještě jeden motoristický sen. "V tahačích jsem spokojený, ale jednou bych si chtěl zkusit závod 24 hodin v Le Mans," prozradil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články