Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Buggyra přidala k Lackovu titulu i triumf v Poháru konstruktérů

Veleúspěšný víkend prožívá česká stáj Buggyra ve španělské Jaramě. Po sobotním titulu mistra Evropy Adama Lacka si roudnický tým zajistil i triumf v Poháru konstruktérův závodu tahačů. Definitivní jistotu Buggyra získala po Lackově třetím místě a páté pozici Davida Vršeckého ve třetím závodě víkendu. 

Buggyra opanovala evropský šampionát
zdroj: ČTK/PR/BUGGYRA media

"Na začátku sezony to nebyl náš prioritní cíl, ale začalo se nám dařit, tak jsme si řekli, proč to nezkusit a podařilo se," radoval se manažer týmu Jan Kalivoda.

Buggyra se původně chtěla soustředit jen na individuální titul a ve druhém voze se měli střídat piloti, což se na začátku sezony i dělo. Po skvělých výkonech Lacka se ale tým držel v popředí, a proto se rozhodl do seriálu nasadit dvojnásobného evropského šampiona Vršeckého, který již neplánoval naplno závodit a věnoval se vývoji aut. A dvojice Lacko, Vršecký nakonec soupeřům nedala šanci.

První nědělní závod vyhrál Maďar Norbert Kiss před Němcem Jochenem Hahnem. "Kroužili jsme si hezky na trati a výsledkem jsou dva tituly," libovali si Lacko a Vršecký. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články