Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hamilton: šampion, který je pro formuli 1 k nezaplacení

Velký favorit, který naplňuje své ambice, nebývá u pořadatelů sportovních akcí příliš oblíben, protože ubírá soutěži na atraktivitě. Jenže u formule 1 tomu tak není. Lewis Hamilton, vítěz čtyř z posledních pěti ročníků šampionátu, jenž titul obhájil i letos už dvě velké ceny před koncem seriálu, je i u pořadatelů této VIP motoristické disciplíny oblíbený. Svou popularitou a působením na sociálních sítích přitahuje totiž zájem i z naprosto odlišných oblastí.

Podle britského webu listu The Guardian je třiatřicetiletý britský pilot reklamním strojem pro F1, zejména v zámoří.  

Hamilton jako hudební fanoušek například v červnu spolupracoval s Christinou Aguilerou na singlu pod pseudonymem XNDA, což se dlouho v tajnosti neudrželo. Poté spolu se zpěvačkou Nicki Minaj dali na Instagram společné fotografie, jak jezdí na čtyřkolce v Dubaji. Hamilton má na svém profilu 7,9 milionu přátel a Minaj, která je doma v oblasti hip hopu i R&B, sleduje 94,1 milionu lidí.

Po závodě v Mexiku Britovi přál k titulu z jedné rozhlasové stanice i herec Will Smith. Zopakoval to na svém profilu na Instagramu. Smith má 24,2 milonu přátel. A tohle jsou čísla, která se pořadatelům šampionátu F1 moc líbí. 

Je nám líto, video expirovalo.
Hamilton stejně jako loni získal v Mexiku titul šampiona F1

Takhle se dostane formule prostřednictvím své největší současné hvězdy daleko za hranice svého běžného dosahu. Například velký Hamiltonův soupeř Sebastian Vettel se o sociální sítě příliš nezajímá a své soukromí si radši hlídá. "Jsem rád, že dělám věci, které lidé považují za nudné, ale pro mě nudné nejsou," řekl německý pilot, který je tak mimo F1 téměř neviditelný. 

O něco lépe jsou na tom v oblasti Facebooku atd. další přední piloti F1 Max Verstappen a Daniel Ricciardo, ale v porovnání s Hamiltonem je tam jejich fungování zanedbatelné. 

Dnes už sedmdesátník John Watson popisuje různé pohledy na Hamiltona. "To, co Lewis dělá, je něco, co jsme nikdy předtím od motoristické hvězdy neviděli a mnozí to považují za nevhodné," řekl bývalý pilot formule 1.

"Ale pokud jde o mne, otevírá jiný svět, jiný trh, než v jakém se pohybuje jeho sport, a vybízí lidi z úplně jiného prostředí, vzdělání, barvy pleti i vyznání, aby se na formuli podívali."

Zdroj
The Guardian, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články