Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hamilton: Grand Prix v Silverstonu a Londýně by byla paráda, ale Vietnam…

Vládce formule 1 Lewis Hamilton není nijak nadšen z toho, že se motoristický VIP seriál rozšíří o Velkou cenu Vietnamu. Místo toho by pětinásobný mistr světa uvítal více Grand Prix v místech se skutečnou tradicí automobilových závodů. "Co se týče závodění, nevím, jak moc je důležité vydávat se do těchto nových zemí. Kdybychom měli Grand Prix v Silverstonu a v Londýně, byla by to paráda," řekl Hamilton pro BBC.

Ve Vietnamu pojedou formule 1 poprvé v dubnu 2020. Půjde o další expanzi seriálu, který se v posledních dekádách rozšířil o závody v Bahrajnu, Číně, Turecku, Singapuru, Abú Zabí, Koreji, Indii, Rusku a Ázerbájdžánu.  

Nahrazují tradiční evropská dějiště, která mají potíže pořádat závody kvůli vysokým nákladům. "V Anglii, Německu a Itálii máme velkou tradici, teď je na vzestupu i v USA. Ale v těchto zemích se jezdí jen jeden závod ročně. Kdyby to záleželo na mně, snažil bych se tam pořádat víc závodů," prohlásil Hamilton, který opět získal titul.  

Nová Velká cena Vietnamu se bude konat na částečně městském okruhu v Hanoji. "Ve Vietnamu jsem byl a je to krásná země. V Indii jsem byl, ještě než se tam závodilo, a je to zvláštní. Indie je hrozně chudá a my tam máme nádherný závodní okruh uprostřed ničeho. Když jsem tam pak jel na Grand Prix, měl jsem rozporuplné pocity," uvedl třiatřicetiletý pilot. Vadí mu, že v nových destinacích není patřičná kulisa.

"Jeli jsme závod v Turecku a skoro nikdo tam nebyl. Úžasná trať, skvělý víkend, ale návštěva bídná," řekl Hamilton. Navrhl, že by se třeba v Německu mohlo vedle obvyklé Grand Prix závodit ještě v Berlíně. "Myslím, že zaměřovat se na města, kde je hodně lidí, je lepší než se vydávat do zemí, kde toho o formuli 1 mnoho nevědí," uvedl vítěz 72 Velkých cen. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články