Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Žádné šampaňské na stupních vítězů. Formule 1 musí přijmout opatření

Nejprestižnější moto šampionát se sice rozjede, ale s mnoha omezeními. Piloti formule 1 si v letošních závodech nebudou moci vychutnat tradiční oslavy s trofejemi a šampaňským na stupních vítězů. Kvůli hygienickým opatřením v souvislosti s šířením koronaviru odpadnou i další obvyklé součásti Velkých cen.

"To, na co jsme byli zvyklí v minulosti, nyní zkrátka dělat nemůžeme," uvedl ředitel Ross Brawn. "Nebudou stupně vítězů, ale rádi bychom něco udělali po závodě na roštu. Mohly by se třeba na dráze seřadit vozy a jezdci by stáli před nimi."

Odpadne také předávání trofejí přímo z rukou místních hodnostářů. "Ale už jsme to nějak vyřešili, máme plány na různé postupy, teď zjišťujeme, jak je budeme moci prezentovat v televizi," uvedl Brawn.

Chybět bude i tradiční předzávodní přehlídka pilotů, nicméně vzhledem k tomu, že na tribunách nebudou diváci, stejně by neměla smysl. Jezdci ani nebudou společně stát při hymně pořadatelského státu.

"Přehlídka jezdců nebude, protože nemůžeme dát dohromady 20 pilotů na tahač náklaďáku a vozit je po okruhu. Místo toho budeme s každým z nich dělat interview před garáží. Je spousta možností, jak fungovat, aniž bychom ohrozili zdraví a bezpečnost," řekl Brawn. "Tohle bude nová norma. Nevím, na jak dlouho, ale určitě na zbytek tohoto roku," dodal.

Sezona mistrovství světa formule 1 by měla s téměř čtyřměsíčním zpožděním odstartovat 5. července v Rakousku. V kalendáři je aktuálně jen osm závodů, ale vedení F1 dnes po zrušení Velkých cen Ázerbájdžánu, Singapuru a Japonska uvedlo, že doufá v odjetí 15 až 18 Grand Prix.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články