Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Formule 1 hledá pro tuhle sezonu další místa pro závody v Evropě

Závodů formule 1 v Evropě nejspíš přibude. Podle agentury Reuters se totiž pravděpodobně kvůli pandemii koronaviru nepojedou některé Grand Prix v Asii a na americkém kontinentu, takže v oficiálním upraveném kalendáři F1 je nyní osm závodů, všechny v Evropě, a vedení šampionátu by rádo uspořádalo sezonu s 15 až 18 Velkými cenami.

Velká cena Německa
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Zrušeny bez náhrady už byly závody v Austrálii, Monaku, Nizozemsku a Francii a podle zdrojů Reuters budou brzy následovat Ázerbájdžán, Singapur a Japonsko. V Baku a Singapuru se jezdí na městských okruzích, které potřebují delší přípravu, takže o konání tamních Velkých cen by muselo být rozhodnuto už nyní. Japonsko vypadá nepravděpodobně kvůli tomu, že už byl odvolán závod MS silničních motocyklů, který se měl jet až po formulích v Suzuce.

Kromě těchto asijských Grand Prix je údajně ohroženo i konání závodů v Brazílii, Mexiku a Texasu.

"Máme mnoho různých možností a jsem si jistý, že budeme mít skvělou druhou část sezony. Je možné, že si prodloužíme evropskou sezonu s jedním nebo dvěma dalšími závody, pokud bude potřeba," uvedl ředitel F1 Ross Brawn na webu šampionátu. Poměrně jasno má o závěru sezony. "V současné době jsou naší pojistkou Bahrajn a Abú Zabí. To je tedy dohromady deset závodů. A najdeme nějakých pět šest dobrých závodů mezitím," dodal.

Sezona, která byla přerušena v polovině března těsně před svým plánovaným začátkem v Austrálii, by měla odstartovat 5. července v Rakousku, kde se pojedou dva závody. Dále jsou v aktuálním kalendáři dva závody v Británii a Velké ceny v Maďarsku, Španělsku, Belgii a Itálii.

Evropský kalendář by mohl podle Reuters rozšířit druhý závod v Itálii v Mugellu či Imole, dalšími možnostmi jsou Německo a Portugalsko. Dva závody by mohlo hostit i ruské Soči.

Sezona by měla vyvrcholit v prosinci v Abú Zabí po Bahrajnu, kde by se také mohly odjet dvě Velké ceny. "Jedna z výhod Bahrajnu je, že má mnoho konfigurací, takže bychom tam mohli jezdit na dvou různých tratích," uvedl Brawn.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články