Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

F1 letos přijde o Ázerbájdžán, Singapur a Japonsko

Ve zkrácené sezoně formule 1 se nepojedou Velké ceny Ázerbájdžánu, Singapuru a Japonska. Vedení šampionátu tyto tři závody zrušilo. Za současné situace není možné je uspořádat.

Lewis Hamilton
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Brownbill

"Pro cesty do Japonska stále platí řada omezení. Příprava městských okruhů v Singapuru a Baku by zabrala příliš mnoho času," uvedlo vedení formule 1 v prohlášení na svém oficiálním webu.

"Právě kvůli těmto komplikacím jsme rozhodli o zrušení závodů," dodalo. "Sice se mělo jet až za tři měsíce, ale kvůli zákazům a omezením přístupu k částem trati není v našich silách závod připravit. Roli samozřejmě hraje i zákaz shromažďování a omezení cestování," uvedli v prohlášení organizátoři Velké ceny Singapuru. "Zkusili jsme všechno, ale bylo málo času," přidali pořadatelé závodu v Baku. 

Je nám líto, video expirovalo.
Formule 1 přišla o další tři závody

Nový ročník formule 1 by měl se čtyřměsíčním zpožděním odstartovat 5. července v Rakousku a týden nato se na okruhu ve Spielbergu pojede znovu. Pak se šampionát přesune do Maďarska, následovat budou dva závody v Silverstonu a Velké ceny Španělska, Belgie a Itálie v Monze, kde by se mělo jet 6. září.

Další program mistrovství světa je zatím nejasný a měl by být oznámen v nejbližších týdnech. Většina Velkých cen by se měla jet v Evropě. Podle BBC je již téměř jisté, že dvě Grand Prix bude hostit také německý Hockenheimring, zatímco stáj Ferrari nabídla uspořádat závod na svém okruhu v Mugellu. Vedení šampionátu stále věří, že se podaří odjet 15 až 19 závodů a nevzdává se ani naděje na odloženou Velkou cenu Kanady, kterou by chtělo přesunout na září.

Jet by se mělo také v Soči, které rovněž nabídlo, že uspořádá dva závody. Kvůli pandemii jsou v ohrožení závody v USA, Mexiku a Brazílii. Původně měla mít letošní sezona 22 závodů, ale kvůli šíření nemoci covid-19 muselo být zrušeno už sedm závodů. Změny se mimo jiné dotkly vůbec prvního závodu ve Vietnamu nebo Velké ceny Nizozemska, která se do programu šampionátu měla vrátit po 35 letech. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články