Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hamiltonova kvalifikační série skončila, ve Španělsku vyhrál Rosberg

Barcelona - Ve Velké ceně Španělska skončila nadvláda britského pilota Lewise Hamiltona v letošních kvalifikacích na závody formule 1. V pátém pokračování mistrovství světa porazil lídra šampionátu o 267 tisícin sekundy kolega z Mercedesu Nico Rosberg a vybojoval šestnáctou pole position v kariéře.

"To jsem potřeboval," radoval se Rosberg, který v pořadí MS na druhém místě zaostává za Hamiltonem o 27 bodů. "Tady je první místo na startu o to důležitější, že se tu těžko předjíždí," dodal. "Dnes mi chyběla rychlost. Nico odvedl skvělou práci," konstatoval Hamilton.

Dominantní stáj Mercedes je i v Barceloně stále o kus před konkurencí. Třetí Sebastian Vettel ve ferrari zaostal za Hamiltonem o více než půlsekundu. "Nejsem zklamaný, jsme hned v závěsu, ale samozřejmě bychom byli raději blíž," řekl Vettel.

Ve druhé řadě bude s německým čtyřnásobným mistrem světa stát Valtteri Bottas z Finska ve williamsu, kterého už od vítěze kvalifikace Rosberga dělila více než sekunda. Ze třetí řady v neděli odstartují vozy Toro Rosso zásluhou domácího Carlose Sainze a Nizozemce Maxe Verstappena, až za nimi bude stát druhý pilot Ferrari Kimi Räikkönen z Finska.

Sainz jednoznačně zastínil domácí idol Fernanda Alonsa, jenž v nadále zaostávajícím mclarenu skončil třináctý s mankem přes dvě a půl sekundy na pole position. Sedmou řadu na startovním roštu s ním obsadí týmový kolega Jenson Button z Británie. "Tohle pro nás dnes bylo maximum. Doufám ale, že z toho budou v neděli první body," řekl Alonso.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články