Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Dva závody F1 by se měly jet i v Silverstonu, britská vláda povolila konání Velké ceny

Stejně jako v Rakousku už by nemělo nic bránit uspořádání dvou závodů formule 1 ani v Silverstonu. Britská vláda podle informací BBC souhlasila s konáním Grand Prix, byť to zatím oficiálně neoznámila. Nicméně od června už jsou v zemi na základě rozhodnutí kabinetu povolené profesionální soutěže s vyloučením diváků.

Lewis Hamilton na okruhu Silverstone
zdroj: ČTK/AP autor: Luca Bruno

Závody F1 v Silverstonu se mají jet za přísných hygienických opatření. Jejich účastníci - jezdci, členové týmů a další personál - by ale měli mít výjimku z povinné dvoutýdenní karantény, která jinak platí pro každého cizince při vstupu do země.

Pro závody v Silverstonu se předběžně počítá s termíny 2. a 9. srpna, sezona by mohla začít ve Spielbergu rovněž dvojzávodem 5. a 12. července.

Mezi tím se počítá i s Velkou cenou Maďarska (19. července). V Evropě by se dále mělo jet v Barceloně (16. srpna), ve Spa-Francorchamps (30. srpna) a v Monze (6. září). Kalendář ale dosud rovněž zveřejněn nebyl.

Sezona měla původně začít 15. března v Austrálii, ale kvůli pandemii koronaviru byly závody v Melbourne a pak i v dalších devíti dějištích odloženy, případně zcela zrušeny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články