Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Formule 1 hlásí start za měsíc. Ve Spielbergu se pojedou dva závody

Čekání na nejprestižnější motosoutěž je u konce. Nový ročník mistrovství světa F1, který byl odložen kvůli pandemii koronaviru, odstartuje za měsíc v Rakousku. Ve Spielbergu se pojedou dva závody.

Lewis Hamilton slaví výhru ve Velké ceně Francie
zdroj: REUTERS autor: Jean-Paul Pelissier

Mistrovství, které mělo původně odstartovat v březnu, začne 5. července Velkou cenou Rakouska. Týden nato se na okruhu ve Spielbergu pojede znovu, pak se formule přesune do Maďarska. Následovat budou dva závody v Silverstonu a Velké ceny Španělska, Belgie a Itálie, kde by se mělo jet 6. září.

"Máme radost, že začneme doma. Stálo to hodně úsilí. Oba závody na Red Bull Ringu budou návodem pro pořadatele dalších Velkých cen," uvedl šéf stáje Red Bull Christian Horner. "Je skvělé, že už známe program prvních osmi závodů. Těšíme se, že zase budeme závodit a bavit fanoušky," dodal.

Podle prohlášení na webu formule 1 se zatím všechny závody pojedou bez diváků a za přísných hygienických opatření. Konečný program seriálu by měl být zveřejněn v nejbližších týdnech. Uskutečnit by se mělo 15 až 19 závodů a mistrovství by mělo skončit v prosinci.

"V posledních týdnech jsme neustále jednali se všemi partnery včetně stájí a Mezinárodní automobilové federace, abychom připravili úvodní část kalendáře pro sezonu 2020 a mohli za co nejbezpečnějších podmínek začít závodit," uvedl šéf seriálu Chase Carey.

"Sezona sice odstartuje bez diváků na závodech, ale věříme, že v příštích měsících bude situace už natolik bezpečná, že je budeme moci znovu přivítat zpátky. Jsme přesvědčení, že návrat formule 1 udělá radost sportovním fanouškům na celém světě," dodal.

Původně měla mít letošní sezona 22 závodů, ale kvůli šíření nemoci covid-19 bylo 17 z nich zrušeno nebo přeloženo. Změny se mimo jiné dotkly vůbec prvního závodu ve Vietnamu nebo Velké ceny Nizozemska, která se do programu šampionátu měla vrátit po 35 letech.

Zatím známý program sezony formule 1:

5. července: Velká cena Rakouska (Red Bull Ring, Spielberg),

12. července: Velká cena Štýrska (Red Bull Ring, Spielberg),

19. července: Velká cena Maďarska (Hungaroring, Budapešť),

2. srpna: Velká cena Británie (Silverstone),

9. srpna: Jubilejní Velká cena k výročí 70 let F1 (Silverstone),

16. srpna: Velká cena Španělska (Circuit de Catalunya, Barcelona),

30. srpna: Velká cena Belgie (Spa-Francorchamps),

6. září: Velká cena Itálie (Monza).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články