Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Moderní pětibojaři Grycz s Vlachem jsou juniorskými mistry světa ve štafetě

Česká škola moderního pětiboje může vyhlížet světlou budoucnost. Na juniorském mistrovství světa v Kladně triumfovali ve štafetě Marek Grycz s Martinem Vlachem a získali zlaté medaile. V mezinárodní konkurenci nenašli přemožitele a ve finiši předčili druhé Korejce a třetí Italy. Pro Českou republiku vybojovali první světový titul mezi juniory od roku 2007 a celkově pátý.

Marek Grycz (vlevo) a Martin Vlach
zdroj: Facebook: Moderní pětiboj autor: Filip Komorous

Grycz už vloni na MSJ v Székesfehérváru vybojoval světové stříbro a stal se juniorským mistrem Evropy, Vlach byl tehdy v Barceloně třetí. Nyní navázali na společné stříbrné medaile ze štafetových závodů na loňském a předloňském evropském šampionátu. Druzí tam skončili i v závodě tříčlenných družstev.

"Je to skvělé, s Markem jsme měli několik stříbrných medailí. Konečně jsme to juniorské prokletí prolomili a vystoupili na nejvyšší příčku," radoval se Vlach. "Fantastické. První juniorský titul mistra světa, navíc v Česku, před domácím publikem. O to je to krásnější," doplnil Grycz.

Je nám líto, video expirovalo.
Junioři Grycz s Vlachem slaví světové zlato v moderním pětiboji

Česká dvojice na kladenském Sletišti ovládla šermířskou část, předtím si oba zaplavali osobní rekordy. Parkur nevyšel Gryczovi, ale v závěrečné kombinaci běhu a střelby se domácí naděje propracovaly ze třetího místa do čela. Grycz předběhl Itala a Vlach pak po poslední střelbě nechal za sebou i vedoucího Korejce.

"Martin je velmi rychlý. Věřil jsem, že ho doběhne," řekl Grycz. "Myslel jsem, že ho doběhnu dřív. Ze začátku jsem se soustředil víc na něj a nehlídal jsem mířidla, jak jsem měl. Na začátku druhého úseku jsem viděl, jak tuhne. Tu šanci už jsem si vzít nenechal," dodal Vlach.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články