Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kladno hostí nejlepší mladé moderní pětibojaře. Grycz s Vlachem myslí vysoko

V Kladně začalo mistrovství světa juniorů v moderním pětiboji. Z domácího týmu má nejvyšší ambice Marek Grycz, jenž na posledním šampionátu vybojoval stříbro, a navíc je úřadujícím mistrem Evropy. Na vysoké mety pomýšlí rovněž před rokem na evropském šampionátu bronzový Martin Vlach.

Marek Grycz
zdroj: petiboj.cz

"Pro Marka Grycze a Martina Vlacha je to poslední juniorské mistrovství světa a k tomu, aby tu podali ty nejlepší výkony, směřuje nejen letošní, ale celá juniorská příprava," uvedla šéftrenérka juniorské reprezentace Silvie Černá.

"Na trénincích vypadá všechno dobře, po evropském šampionátu dospělých jsem si stačil odpočinout, paradoxně mi pomohlo, že jsem se tam nedostal do finále, takže mi přišly dva dny volna navíc vhod," uvedl před zahájením kladenských závodů Marek Grycz.

Je nám líto, video expirovalo.
V Kladně startuje MSJ v moderním pětiboji

Vysoké teploty by neměly hrát velkou roli. Grycz vidí své šance střízlivě. "K medaili bude asi blíž ve štafetě, v individuálním závodě je kandidátů na medaili určitě víc. Hlavní je pro mě ale samozřejmě soutěž jednotlivců," prohlásil nadějný český závodník.

Program na kladenském Sletišti načínají štafety juniorek. A Aranka Chalupníková s Karolínou Křenkovou mají na co navazovat. Letos totiž v Barceloně na evropském šampionátu obsadily v této disciplíně druhé místo.

Program šampionátu a česká nominace:

Úterý: štafeta žen – Křenková, Chalupníková

Středa: štafeta mužů – Grycz, Vlach

Čtvrtek: kvalifikace žen – Křenková, Chalupníková, Roubíčková

Pátek: kvalifikace mužů – Grycz, Vlach, Hercík, Svěchota

Sobota: finále soutěže žen

Neděle: finále soutěže mužů

Pondělí: smíšená štafeta

Zdroj
ČT sport, Pentathlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články