Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pětibojaři Kuf s Přibylovou vyhráli štafetu na Světovém poháru v Bulharsku

Individuální starty jsou zapomenuty, ve smíšených štafetách si moderní pětibojaři spravili chuť. Jan Kuf a Eliška Přibylová zvítězili ve společném závodě na Světovém poháru v Sofii. Do vedení se dostali už po úvodním šermu a první příčku si udrželi až do konce.

Eliška Přibylová a Jan Kuf
zdroj: Filip Komorous

"Oba ukázali, co umí. Honza závodil na úrovni absolutní světové špičky. Eliška se poprvé ocitla v situaci, kdy závodila ve Světovém poháru z prvního místa, a poradila si s tím skvěle. Mám jen slova chvály," uvedl reprezentační trenér Jakub Kučera.

Kuf, kterého stál nevydařený šerm v kvalifikaci postup do závodu jednotlivců, tentokrát v úvodní disciplíně společně s Přibylovou zářil a Češi vyhráli i bonusové kolo. "Šerm se nám povedl hodně. Po nepovedeném šermu v semifinále individuálního závodu jsme to já i Eliška potřebovali," řekl Kuf.

V úvodním plavání byli Češi osmí. "Eliška si zaplavala osobní rekord, Honza za nejlepším plaveckým časem zaostal jen o dvě desetiny," přiblížil Kučera.

Je nám líto, video expirovalo.
Kuf s Přibylovou vyhráli v Bulharsku

V parkúru i díky čisté jízdě Přibylové skončila česká dvojice pátá a do závěrečné kombinované disciplíny odstartovala s náskokem devíti sekund. Přibylová na prvním úseku odstup ještě navýšila. "Zvládla to suprově. Předala mi s příjemným náskokem, který jsem i přes lehké zdržení na druhé střelbě udržel a mohl jsem si posledních 800 metrů dost užít," radoval se Kuf.

Na druhé místo se po nejrychlejším běhu v kombinaci se střelbou posunula egyptská dvojice Ahmad Gandí, Salmá Abdal Maksúdová, třetí skončili Bělorusové Jaroslav Račuk a Iryna Prasjancovová.

Závod SP v moderním pětiboji v Sofii - smíšená štafeta: 1. Kuf, Přibylová (ČR) 1448, 2. Gandí, Abdal Maksúdová 1436, 3. Račuk, Prasjancovová (Běl.) 1436.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články