Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Samková před Soči přidala další vítězství

Vallnord-Arcalís (Andorra) – Snowboardcrossařka Eva Samková potvrdila, že prožívá fantastickou sezonu. Po nedávném zranění kolene se vrátila do světového poháru suverénním vítězstvím v Andoře, a připsala si tak už druhý triumf v olympijské sezoně a posunula se na třetí místo průběžného hodnocení Světového poháru. Druhá skončila Kanaďanka Dominique Maltaisová, která zvítězila v sobotu, třetí místo obsadila Američanka Lindsey Jacobellisová. 

Eva Samková
zdroj: Czech Snowboarcross Team autor: Vít Chalupa

Samková si po vítězství v úvodním závodu sezony v Montafonu při tréninku poranila koleno a další díl v Lake Louise musela vynechat. V sobotu se vrátila sedmým místem po pádu, zaviněném vlastní chybou, ale tentokrát už opět kralovala. Přitom se jí nedařily starty a na první místo se musela propracovávat ze zadních pozic.

"Je to super. Kolena sice pořád cítím, ale až po závodu a jen trochu," řekla bezprostředně po závodu Samková. "Při jízdě žádný problém. Nebojím se, což je hlavní," uvedla trojnásobná juniorská mistryně světa.

Dvacetiletá Samková jasně vyhrála i kvalifikaci skoro o sekundu před Maltaisovou. "To bylo hodně příjemné. Potvrdila jsem si, že jsem na tom dobře," uvedla. Od rána jí ale vůbec nešly starty. "Pořádně se mi nepovedl snad ani jeden," prohlásila. Čtvrtfinále sice vyhrála bez problémů, ale do semifinále odstartovala jako třetí a musela soupeřky předjíždět.

Také ve finále byla v první zatáčce na třetím místě. Jenomže zatímco v sobotním semifinále ve snaze předjet soupeřku se s Američankou Jacqueline Hernandezovou srazila a upadla, tentokrát si dala pozor. "Včera jsem na to moc spěchala, dneska jsem si v klidu počkala a nechala jsem to jet. Bylo to v pohodě," pochvalovala si Samková. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články