Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Snowboardistka Samková se raduje: Poraněné koleno bude v pořádku

Praha - Snowboardistka Eva Samková by měla být brzy v pořádku a v lednu se bude moci opět zapojit do tréninku. Vyšetření u fyzioterapeuta Pavla Koláře nepotvrdilo podezření na poškození vazů v levém koleně, které si česká olympijská naděje poranila během čtvrtečního tréninku před závodem světového poháru v kanadském Lake Louise.

Vítězka úvodního dílu SP ve snowboardcrossu proto víkendové závody v Lake Louise vynechala a hned po příletu z Kanady absolvovala v Praze magnetickou rezonanci. Levé koleno talentovanou snowboardistku už jednou notně potrápilo, před dvěma lety Samková podstoupila operaci zkřížených vazů. "Trochu jsem se bála. Díky bohu, že to nejsou vazy," oddychla si Samková.

"Ukázalo se, že jde o zhmožděnou chrupavku jak na straně stehenní, tak na straně lýtkové a holenní kosti, ale není to nic vážného. Eva teď na tři dny vyfasovala berle, pak je může odložit a normálně chodit. Od snowboardu se ale v následujících čtrnácti dnech bude držet dál," uvedl trenér Marek Jelínek.

Je nám líto, video expirovalo.
Poškození kolenních vazů snowboardistky Samkové vyšetření nepotvrdilo

Samkové se po vyšetření hodně ulevilo, první noc po zranění byla podle jejích slov plná obav. "Je to vážně super a velká úleva. Stihnu všechny závody. Mám ještě větší chuť něco dělat," řekla trojnásobná juniorská mistryně světa. "Přišli jsme o jeden svěťák, ale to je to nejmenší," doplnil trenér.

Vánoční svátky stráví dvacetiletá snowboardistka doma ve Vrchlabí, před koncem roku by už ráda nazula běžky. "Po 27. prosinci je mám povolené, a to je dobře, protože mě to baví. U nás doma je to na běžky fajn, takže se vážně těším. Dřív jsem si občas zajela i nějaký závod, tak to přeci musím trochu oprášit," usmála se Samková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články