Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tři Češi skočili do hlavního závodu v Ruce, jen Sakala neuspěl

Tři ze čtyř. To je příznivá bilance českých reprezentantů ve skocích na lyžích v kvalifikaci druhého závodu Světového poháru ve finské Ruce. Z kvalifikace, která českému týmu v úvodním závodě SP ve Wisle vůbec nevyšla a do závodu neprošel nikdo, tentokrát byli úspěšní ze 75 procent. 

Rjoju Kobajaši na Turné čtyř můstků
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

Bez jedničky týmu, Romana Koudelky, který se připojí až v příštím týdnu, kdy budou trénovat v rakouském Ramsau, prošli z kvalifikace do závodu Viktor Polášek, který dolétl do vzdálenosti 113 metrů, Čestmír Kožíšek, jemuž naměřili jen o půl metru méně, i Vojtěch Štursa, jenž byl se skokem dlouhým 96,5 metru dlouho v nejistotě.

Takže nakonec z české čtveřice neuspěl jen Filip Sakala, jemuž skok nevyšel a krátce po doskoku navíc upadl. Pozitivní zprávou může být jen fakt, že se to obešlo bez zranění.

Kvalifikace začala v době, kdy vítr mírně foukal skokanům do zad, postupně se ale otočil a skoky se prodloužily. Pořadatelé také několikrát upravovali výšku nájezdu skokanů na můstku.

Je nám líto, video expirovalo.
V Ruce postoupili tři ze čtyř českých skokanů

Nejlepší v kvalifikaci byl Polák David Kubacki, jenž skočil 134,5 metru. Češi skončili v pořadí: 20. Kožíšek, 27. Polášek a 50. (poslední kvalifikovaný) Štursa.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články